Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 26. janvārī, "Baltic Market Awards 2016" ceremonijā paziņoja "Nasdaq" pērn Baltijas biržās kotētākos uzņēmumus ar labākajām investoru attiecībām septiņās nominācijās. Divas no balvām saņēma arī Latvijas uzņēmumi – "Latvenergo" un "Latvijas kuģniecība", portālu "Delfi" informē "Nasdaq Riga" pārstāve Dace Bulte.

Ņemot vērā ievērojamo Baltijas Parāda vērtspapīru tirgus attīstību, pirmo reizi vērtējamo uzņēmumu sarakstā iekļāva arī parāda vērtspapīru emitenti. Latvijas enerģētikas uzņēmums "Latvenergo" kļuva par pirmo valsts akciju sabiedrību, kas izvirzīta balvai nominācijā "Labākās investoru attiecības Baltijas Parāda vērtspapīru tirgū" un ieguva pirmo vietu. Lai atzīmētu šo notikumu, "Nasdaq" prezidente Adena Frīdmena uzaicināja "Latvenergo" svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas zvanu "Nasdaq MarketSite" studijā Ņujorkas Taimskvērā, ASV.

Jau ceturto gadu pēc kārtas Igaunijas lielākais ūdensapgādes uzņēmumu "Tallinna Vesi" atzina par uzvarētāju 2016. gadā augstākajā nominācijā – "Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs".

Pirmo reizi divi uzņēmumi – "Tallinna Vesi" un "Latvijas kuģniecība" – saņēma vienādu augstāko punktu skaitu nominācijā "Labākās investoru interaktīvās attiecības internetā".

"Tallinna Vesi" uzrādīja labākos rezultātus arī nominācijā "Labākie finanšu pārskati un korporatīvās pārvaldības ziņojums".

Lietuvas valsts kontrolētais naftas pārkraušanas uzņēmumu "Klaipėdos nafta" atzina par labāko nominācijā "Lielākais progress trīs gadu laikā".

Starp Baltijas uzņēmumiem nominācijā "Lielākais progress trīs gadu laikā" trešo vietu ieguva "Latvijas kuģniecība". Savukārt nominācijā "Labākās investoru attiecības Baltijas Parāda vērtspapīru tirgū" trešo vietu ieguva "ABLV Bank".

Lietuvas apģērbu mazumtirgotāju "Apranga" atzina par labāko nominācijā "Labākās investoru attiecības vērtspapīru tirgus profesionāļu vērtējumā".

Piekto reizi "Baltic Market Awards" pastāvēšanas laikā "LHV Pank" no Igaunijas atzina par visaktīvāko biržas biedru Baltijas tirgū, iegūstot galveno balvu nominācijā "Baltijas biržu Gada biedrs" 2016. gadā.

"Baltic Market Awards jau daudzus gadus pulcē Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumus un biedrus, lai atzīmētu izcilus sasniegumus atbildīgu investoru attiecību un labas korporatīvās pārvaldības prakses nodrošināšanā, kas ir galvenie aspekti uzticības vairošanā kapitāla tirgum," apbalvošanas ceremonijā uzsvēra Arminta Saladžienė, Nasdaq Baltijas tirgus vadītāja. "Apsveicu visus uzvarētājus, kuri ir pierādījuši, ka labas investoru attiecības vairs netiek uzskatītas par izņēmuma gadījumu, bet gan par pašsaprotamu lietu korporatīvajā pasaulē, tādējādi iedvesmojot uz labāku sniegumu arī pārējos."

"Baltic Market Awards" balvas Baltijas biržas pasniedz kopš 2006. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!