Foto: Reuters/Scanpix

Telekomunikāciju kompānija "Comcast" ir pašlaik ienīstākā kompānija ASV, vēsta finanšu analīzes portāls "24/7 Wall Street".

"24/7 Wall Street", ņemot vērā amerikāņu klientu apmierinātības indeksu (ACSI), darbinieku atsauksmes portālā "Glassdoor" un paša uzņēmuma aptaujas, izveidojis sarakstu ar kompānijām, par kurām patērētājiem ASV ir visnegatīvākās emocijas.

Piedāvājam aplūkot piecus uzņēmumus, kas nonākuši "24/7 Wall Street" melnā saraksta augšgalā.

Top5 – Baņķieri no 'Wells Fargo'

Foto: Reuters/Scanpix
ASV bankas "Wells Fargo" darbinieki mākslīgi palielinājuši bankas finanšu rādītājus, atverot neatļautus noguldījumu kontus, kurus finansējuši ar bankas klientu naudu, pērn paziņoja ASV Patērētāju finanšu interešu aizsardzības birojs (CFPB). Banka saņēma 185 miljonu ASV dolāru lielu sodu, kas negatīvi ietekmēja klientu domas par minēto finanšu institūciju.

Top4 – 'McDonald's' burgeru bizness

Foto: AFP/Scanpix

Pasaules lielākajam ātrās ēdināšanas milzim "McDonald's" ir viszemākais pakalpojuma sniegšanas apmierinātības līmenis nozares konkurentu vidū, raksta "24/7 Wall Street". Portāls arī norāda, ka uzņēmuma atrašanos topā ietekmējusi asā opozīcija kompānijas darbiniekiem, kas pērnā gada laikā cīnījās par minimālās algas likmes – 15 ASV dolāri stundā – noteikšanu.

Top3 – Farmācijas kompānija 'Mylan'

Foto: Reuters/Scanpix

Farmācijas kompānija "Mylan", kas vislabāk zināma ar epinefrīna šļirču ražošanu ("EpiPen"), 2016. gada laikā nonāca nozares uzraudzības iestāžu redzeslokā par manipulācijām ar medikamentu cenām.

Uzraugi norādīja, ka kompānija gadu laikā par vairākiem simtiem procentu paaugstinājusi "EpiPen" cenu, kas pieprasīta no pasūtītājiem ASV veselības apdrošināšanas polises programmā "Medicaid"

Top2 – 'Bank of America'

Foto: Reuters/Scanpix

"Bank of America", kā norāda "24/7 Wall Street", portāla izveidotajā sarakstā banka izceļas ar vissliktāko klientu apmierinātības radītāju. No aptaujātajiem klientiem 45% bijusi negatīva pieredze saistībā ar bankas darbību.

Top1- kabeļtelevīzijas gigants 'Comcast'

Foto: Reuters/Scanpix

ASV kabeļtelevīzijas un telekomunikāciju gigants "Comcast" nokļuvis "24/7 Wall Street" saraksta pirmajā pozīcijā, iegūstot statusu – visvairāk ienīstā kompānija ASV. Ne tikai savu konkurentu vidū, bet visa pētījuma ietvaros uzņēmums izcēlies ar visvairāk klientu negatīvajam atsauksmēm par tā pakalpojumu kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!