Foto: LETA

Bauskas novada pašvaldība no likvidējamās AS "Trasta komercbanka" un meitasuzņēmumu SIA "TKB Līzings" par 45 000 eiro iegādāsies 55 zemesgabalus Bauskas centrā, lēmuši novada domes deputāti.

Zemesgabali atrodas Vidus, Pilskalna, Salātu un citās tuvējās ielās. Īpašumu kopējā platība ir 155 782 kvadrātmetri, tirgus cena saskaņā ar sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja SIA "PRO nami" novērtējumu ir 81 000 eiro.

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova skaidroja, ka pašvaldībai tikpat kā nav brīvu zemesgabalu pilsētas centrā. "Šo teritoriju, kas atrodas aiz lielveikala "Top!" un ko daudzi baušķenieki atceras kā bijušo ābeļdārzu, varētu lietderīgi izmantot. Varētu pagarināt Pilskalna ielu, pēc tam no tās izveidot atzaru uz pašreizējo Salātu ielu. Tiktu izveidots regulējams Salātu un Zaļās ielas krustojums. Tādējādi būtu radīta piekļuve īpašumiem, kas atrodas Zaļās ielas labajā pusē," pašvaldības ieceres aprakstīja Gorškova.

Teritorijā jau ir gāzesvads, elektrība, ūdensvads, taču, izbūvējot Pilskalna ielas pagarinājumu, teritorija kļūtu daudz pievilcīgāka investoriem, veicinātu vietas attīstību, skaidroja pašvaldības pārstāve. Tāpat pašvaldība šajā zemesgabalā varēs izbūvēt stāvlaukumu, kur novietot automobiļus tiem, kas no Bauskas uz Rīgu dodas ar sabiedrisko transportu.

Jau ziņots, ka likvidējamā AS "Trasta komercbanka" kopā ar meitasuzņēmumu SIA "TKB Līzings", veicot cenu aptauju, pārdod 55 savstarpēji saistītus neapbūvētus zemesgabalus Bauskā kā lietu kopību.

Nekustamo īpašumu kopums atrodas Bauskā, Avotu ielā, Vidus ielā, Salātu ielā, Klusajā ielā, Ceraukstes ielā, Ozolu ielā un Pilskalna ielā. Īpašumu veido 55 zemesgabali ar kopējo platību 155 782 kvadrātmetri.

Iepriekš likvidators nesekmīgi centās šos nekustamos īpašumus pārdot izsolē. Tika izsludinātas trīs izsoles, un trešās izsoles sākumcena bija noteikta 49 000 eiro. Nekustamā īpašuma tirgus cena atbilstoši aprīlī veiktajam vērtējumam ir 81 000 eiro.

Tāpat vēstīts, ka Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma marta sākumā anulēja "Trasta komercbankas" licenci, bet marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina "Trasta komercbanku" par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Kopš bankas atzīšanas par likvidējamu līdz septembra beigām "Trasta komercbankas" likvidators atguvis kopumā 92,7 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!