Foto: LETA
Kuģniecības kompānija AS "Latvijas kuģniecība" panākusi vienošanos par līguma nosacījumiem ar trīs banku sindikātu - "HSH Nordbank", "DVB Bank" SE un Stokholmas SEB - par esošā 2017.gada jūnijā atmaksājamā 360 miljonu ASV dolāru (343,22 miljonu eiro) kredīta pārfinansēšanu.

Kredīta refinansēšanas nosacījumi tiks noteikti galējā līguma variantā.

Kamēr par galīgiem nosacījumiem vēl tiek diskutēts, "Latvijas Kuģniecība" prognozē, ka atlikušos 121 miljonu ASV dolārus (115,36 miljonus eiro) tā atmaksās līdz 2022. gada 30. jūnijam.

"Esam gandarīti, ka izdevies panākt vienošanos ar banku sindikātu par turpmāko sadarbību un termiņiem. Līdz ar esošā kredīta pārfinansēšanas līguma noslēgšanu mēs varēsim garantēt stabilu un drošu naudas plūsmu esošās globālās darbības nodrošināšanai," paziņojumā biržai raksta "Latvijas Kuģniecības" valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups. Viņš vērš uzmanību, ka galējais līguma variants ar termiņiem un nosacījumiem vēl ir apspriešanas fāzē.

"Latvijas Kuģniecība" veic kravu pārvadājumus, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem.

"Latvijas kuģniecībai" pieder 16 kuģi vidēja izmēra un "handy" tankkuģu segmentos. "Latvijas Kuģniecības" meitasuzņēmums "LSC Shipmanagement" papildus tehniski pārvalda vēl septiņus kuģus. "Latvijas Kuģniecības" flotes vidējais vecums ir astoņi gadi.

''Latvijas Kuģniecības'' akcijas tiek kotētas "Nasdaq Rīga" oficiālajā sarakstā.

"Latvijas Kuģniecības" koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 66,807 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,3% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga vairākas reizes - līdz 16,933 miljoniem eiro, liecina biržai "Nasdaq Rīga" iesniegtais uzņēmuma neauditētais finanšu pārskats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!