Foto: DELFI
Konkurences padome (KP) saņēmusi apvienošanās ziņojumu par darījumu, ar kuru holdings SIA "Amber Beverage Group" iegūst izšķirošu ietekmi pār AS "Interbaltija AG", informēja KP pārstāvji.

"Amber Beverage Group" ir izšķiroša ietekme pār AS "Latvijas balzams", kuras produkcijas vadošais izplatītājs ir SIA "Amber Distribution Latvia".

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem.

Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar Konkurences padomi.

Konkurences padomes atļauja apvienošanās darījumiem nepieciešama, ja apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā Latvijā ir bijis ne mazāks par 30 000 000 eiro un vismaz divi apvienošanās dalībnieku apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā ir bijis ne mazāks par 1 500 000 eiro.

Kā ziņots, "Latvijas balzams" kopš 2014. gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā "Amber Beverage Group", kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus - "Latvijas balzamu", dzērienu izplatītājus "SPI Distribution Latvia", "SPI Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā.

"Amber Beverage Group" dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija "S.P.I. Regional Business Unit B.V.''.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem islandiešiem piederošās alkohola izplatītājas "Interbalitja AG" apgrozījums pērn bija 6,71 miljons eiro salīdzinājumā ar 7,42 miljoniem pirms gada, bet peļņa bija 187 591 eiro salīdzinājumā ar 325 738 eiro 2014. gadā.

2008. gada sākumā ekspremjeram Vilim Krištopanam savulaik piederējušo uzņēmumu iegādājies Islandes investors "Wine Holdings", kura īpašnieki pastarpināti investējuši vairākos citos uzņēmumos Baltijā. Islandiešu īpašumā nonāca 100% uzņēmuma akciju, darījuma summu abas iesaistītās puses neatklāja. Jaunie uzņēmuma īpašnieki pastarpināti investējuši Latvijas kafijas ražotājā SIA "Melnā kafija", SIA "Aigas nams" (tagad "Officeday Latvia"), Lietuvas "UAB Daily Service" un Somijas "Tamore".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!