Foto: LETA

Populisma vilnis, kas šobrīd veļas pāri Eiropai, kā trauksmes zvans skan arī Latvijā. Sabiedrības klaji negatīvā reakcija uz šā gada budžeta pieņemšanu tam ir skaidrs apliecinājums, sestdien partijas “Vienotība” kongresā sacīja tās priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

"Budžets tika veidots pietiekami profesionāli, papildus finansējums ir izglītībai, veselības aizsardzībai, valsts drošībai. Tomēr šoreiz neapmierinātība nav par skaitļiem. Latvijas cilvēki sagaida profesionālu Saeimas darbu, nevis "budžeta pīrāga" dalīšanu," uzsvēra Piebalgs.

Viņš norādīja, ka "deputātu kvotas" sabiedrība uztver kā netaisnīgu privilēģiju, no kuras turpmāko budžetu veidošanas laikā būtu jāatsakās.

Piebalgs pauda uzskatu, ka budžeta likumu pavadošo likumprojektu pieņemšanai jākļūst caurskatāmākai.

"Budžeta paketei jābūt daudz plānākai. Daudzi likumprojekti tajā varēja tikt izdiskutēti un pieņemti ārpus tās. Protams, process būtu daudz grūtāks, bet ieguvumā būtu sabiedrības skaidra izpratne, kādēļ reforma tiek veikta, un novērsta maldinoša informācija, kura tiek izplatīta, lai to diskreditētu," norādīja Piebalgs.

"Demokrātija nav iedomājama bez caurskatāmības. Ja nav nodrošināta likumdošanas procesa pilnīga atklātība cieš demokrātija un iegūst populisms," uzsvēra politiķis.

Sestdien Cēsīs norisinās "Vienotības" kongress, kas veltīts diskusijām par partijas mērķiem un uzdevumiem, sagaidot Latvijas simtgadi, prioritātēm, gatavojoties nākamgad gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, kā arī partijas darbu, iespējām un aktualitātēm nākamajā darba cēlienā līdz 13.Saeimas vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!