Foto: LETA
Likvidējamās AS "Trasta komercbanka" kopējie likvidācijas izdevumi kopš 14. marta, kad banka tika atzīta par likvidējamu, līdz oktobra beigām ir 8 592 175 eiro, informēja "Trasta komercbankas" sekretāre Santa Ozola.

Minētajos likvidācijas izdevumos ietilpst darbinieku darba samaksa, atlaišanas pabalsti, nodokļu maksājumi, likvidatora atlīdzība, mantas uzturēšanas un mantas pārdošanas izmaksas, izdevumi publikāciju ievietošanai laikrakstos, kā arī tiesas izdevumi un citi Kredītiestāžu likumā paredzētie izdevumi.

TV3 raidījums "Nekā personīga" 20. novembrī, atsaucoties uz tā rīcībā esošu informāciju, ziņoja, ka bankas likvidēšanai tās likvidators Ilmārs Krūms esot piesaistījis ārpakalpojumus par 6,9 miljoniem eiro. "Trasta komercbankas" sekretāre Ozola uzsvēra, ka "informācija par atlīdzību piesaistītajiem ārpakalpojumiem 6,9 miljonu eiro apmērā neatbilst patiesībai".

Viņa sacīja, ka bankas likvidators Krūms atlīdzību pieaicinātajiem apakšuzņēmējiem sedzis no savas atlīdzības, nevis no "Trasta komercbankas" līdzekļiem. Taču konkrēta summa par pieaicinātajiem apakšuzņēmējiem izmaksāto atlīdzību no likvidatora atlīdzības netiks sniegta, jo tā ir konfidenciāla informācija un neattiecas uz "Trasta komercbankas" izdevumiem.

"Trasta komercbankas" pārstāve arī vērsa uzmanību, ka informācija par likvidācijas izdevumiem Kredītiestāžu likumā noteiktajā kārtībā tiek regulāri publicēta oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" "Trasta komercbankas" ikmēneša pārskatos.

Līdz šim publicētie "Trasta komercbankas" ikmēneša pārskati liecina, ka kopējie likvidācijas procesa izdevumi līdz septembra beigām bija 8,13 miljoni eiro. Tostarp kredītiestādes likvidācijas izdevumi atbilstoši Kredītiestāžu likuma 135. pantam, kas ietver arī likvidatora un likvidatora palīga atlīdzību, līdz septembra beigām bija kopumā 3,265 miljoni eiro.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma 2016. gada marta sākumā anulēja "Trasta komercbankas" licenci, bet marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina "Trasta komercbanku" par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Kopš bankas atzīšanas par likvidējamu līdz septembra beigām "Trasta komercbankas" likvidators atguvis kopumā 92,7 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!