Foto: Publicitātes attēls

Grupas "Līvi" jubilejas albums, kā sagatavošanai un izdošanai pirmdien tā saucamo "deputātu kvotu" ietvaros Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija atbalstīja 30 tūkstošu eiro piešķiršanu, pārsteidzis pašu grupu, jo tās dalībnieki par albuma izdošanu neko nav zinājuši, liecina ieraksts grupas "Līvi" lapā sociālajā tīklā "Facebook".

Pēcāk lapā parādījās informācija, ka albums, kam piešķirts finansējums, izrādās "būšot bilžu albums + CD ar Līvu dziesmām. Kas tieši būs CD vēl nav precizēts. Zināsim vairāk, ziņosim! Iniciators ir "Bilžu birojs"".

SIA "Bilžu birojs" reģistrēts 2004. gadā un pieder Tijai Auziņai. 2015. gadā "Bilžu birojs" apgrozīja 62 600 eiro un nopelnīja 2500 eiro, liecina "Lursoft" informācija.

Kultūras ministre Dace Melbārde (NA) portālam "Delfi" uzsvēra, ka "līdz šim deputātu priekšlikumu leģitimitāte nav apšaubīta. Tādēļ atbalstām katru iespēju finansēt labus un nozīmīgus kultūras pasākumus."

"Ar priekšlikumu izveidot kultūrvēsturisku albumu par grupas "Līvi" darbību pie KM un deputātiem vērsās Tija Auziņa, kustības "Bildes" vadītāja. Albums ir plānots kā atmodas laikmeta dokumentējums caur Latvijas rokmūzikas skatupunktu, kurā grupai "Līvi" bija neatsverama loma. Lai to izveidot, ir jāiegulda liels darbs, apkopojot laikabiedru liecības un materiālus. Atmodas laika dziesmu izlase veidotu tikai daļu no šī albuma," stāsta Melbārde.

Jau ziņots, ka pirmdien Budžeta komisija turpināja skatīt 2017. gada valsts budžeta projekta un vidēja termiņa budžeta ietvara likumprojekta priekšlikumus otrajam lasījumam.

Komisija pirmdien atbalstīja Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) priekšlikumu, "deputātu kvotu" ietvaros piešķirt 30 tūkstošus eiro grupas "Līvi" jubilejas albuma sagatavošanai un izdošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!