Foto: LETA

Likvidējamās AS "Trasta komercbanka" meitasuzņēmums SIA "TKB Līzings" decembrī izsludinājis pirmo izsoli zemesgabalam ar nojaucamām būvēm Rīgā, Irbenes ielā 1, un pirmo izsoli zemesgabalam Garkalnes novadā.

Paziņojumā par izsoli teikts, ka 13. decembrī pulksten 10 pirmajā izsolē ar augšupejošu soli tiek piedāvāts 1791 kvadrātmetru liels zemesgabals Rīgā, Irbenes ielā 1, ar nojaucamu apbūvi - dzīvojamo ēku, pagrabu, šķūni un garāžu. Nekustamā īpašuma tirgus cena un izsoles sākumcena ir 43 600 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Pretendentiem ne vēlāk kā piecas darba dienas līdz izsolei jāieskaita nekustamā īpašuma pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no īpašuma tirgus cenas un dalības maksa 100 eiro.

13. decembrī plānots arī izsolīt 5810 kvadrātmetrus plašu zemesgabalu Garkalnes novada "Lapiņās". Šī nekustamā īpašuma tirgus cena un izsoles sākumcena ir 144 000 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Izsole notiks ar augšupejošu soli. Pretendentiem ne vēlāk kā piecas darba dienas līdz izsolei jāieskaita nekustamā īpašuma pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no īpašuma tirgus cenas un dalības maksa 100 eiro.

Abas izsoles notiks Rīgā, Miesnieku ielā 9.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma marta sākumā anulēja "Trasta komercbankas" licenci, bet marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina "Trasta komercbanku" par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Kopš bankas atzīšanas par likvidējamu līdz septembra beigām "Trasta komercbankas" likvidators atguvis kopumā 92,7 miljonus eiro.

Bankas likvidators informē, ka jebkurš interesents var izteikt vēlmi iegādāties nekustamo īpašumu pēc nenotikušas izsoles par nenotikušās izsoles sākuma cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!