28 gados vecāki televīzijas raidījumu scenāristi, kas uzskata, ka ar jaunības kultu apsēstā Holivuda diskriminē viņus vecuma dēļ, pirmdien iesnieguši tiesā prasību pret lielākajām televīzijas sabiedrībām, talantu aģentūrām un izklaides kompānijām, pieprasot kompensāciju 200 miljonu dolāru apmērā.
Prasībā apgalvots, ka Holivuda jau kopš 80.gadiem diskriminē cilvēkus, kam pāri 40, un padzīvojuši rakstnieki, kas nespēj atrast darbu, bieži vien nonāk līdz finansiālam vai pat psiholoģiskam sabrukumam.

"Kopš 1995.gada mana karjera slīdējusi bezdibenī," pēc tiesas prasības iesniegšanas sarīkotajā preses konferencē sacīja scenārists Treisijs Kīnans Vinns. Viņš apgalvoja, ka parasti saņem atteikumus no gados jauniem televīzijas sabiedrību vadītājiem, kuri uzskata, ka Vinns nespēj saprast pusaudžus un jauniešus, tāpēc nav piemērots programmu veidošanai šai auditorijai.

"Vai tad Šekspīrs bija tikai 15 gadus vecs, kad viņš uzrakstīja "Romeo un Džuljetu"?," vaicā Vinns, kurš ir arī divu "Emmy" balvu ieguvējs. "Labi, pieredzējuši rakstnieki spēj rakstīt par jebko."

55 gadus vecais Vinns un citi scenāristi atzina, ka darba meklējumos bieži vien centušies noslēpt savu īsto vecumu, bet vairāki atteicās nosaukt savu gadu skaitu pat preses konferencē, kurā tika paziņots par prasības iesniegšanu tiesā.

Televīzijas veterāne Anna Markusa, kurai jau pāri 70, piedalījusies televīzijas seriāla "Mary Hartman, Mary Hartman" veidošanā. Uz žurnālisti jautājumu par viņas konkrēto vecumu, viņa apvainoti atbildēja, ka jautājums "nav īpaši jauks".

Pat 81 lappusi biezajā tiesas prasībā, kas iesniegta ASV Apgabaltiesā Losandželosā, nav atklāts Markusas īstais vecums, tikai minēts, ka viņai ir "pāri 70".

Kā atbildētāji tiesas prasībā minētas tādas kompānijas kā "Walt Disney Co", kam pieder televīzijas sabiedrība ABC-TV, "Fox Entertainment Group Inc.", "Time Warner Inc.", "DreamWorks" un "Universal Television".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!