Foto: Publicitātes attēls

Daudziem cilvēkiem dzīvē mēdz pienākt brīdis, kad maciņā sākt pūst vējš, un maksājumi vai pat parādi var sākt sažņaugt kaklasaiti ciešāk. Naudas kokam lapas var jau būt nolasītas, naudas pielūgšana vairs nelīdzēt, un finansiālo problēmu skaits tikai palielināties. Šādā situācijā cilvēkus var sākt pārņemt panika un izmisums. Ir, protams, lieliski, ja radu, draugu un paziņu lokā ir cilvēki, kas var palīdzēt atrisināt saasināto finansiālo situāciju, bet diemžēl reālajā dzīvē tas ne vienmēr tā ir. Ne vienmēr ir, kam lūgt palīdzību, un ne visi ir gatavi palīdzēt. Šis ir tas brīdis, kad talkā var nākt un būt ļoti noderīgi tādi finanšu pakalpojumi kā ātrie kredīti. Šādi pakalpojumi ātri vien var palīdzēt atrisināt daudzas ikdienišķas finanšu likstas, piedāvājot Jums tik ļoti nepieciešamos finanšu līdzekļus. Lai pieteiktos šādiem pakalpojumiem, daudz nevajag, atliek tikai sameklēt sev piemērotāko kreditoru, pieteikties aizdevumam, un nauda jau pavisam drīz ieripos kontā. Tomēr iesakām nesteigties, jo arī šeit ir iespēja nepārmaksāt un ietaupīt – izskatīsim visas iespējas, kas ļaus aizņemties un ietaupīt uz kredīta procentiem.

Kas vispār ir kredīti, un kāpēc tādus piedāvā sabiedrībai?

Aizdevums jeb kredīts ir naudas summa, ko aizdevējs uz noteiktu laiku piešķir naudas aizņēmējam. Naudas aizdevējus mēdz saukt arī par kreditoriem, bet tos, kuri naudu ir aizņēmušies, par debitoriem. Mūsdienās populāri ir arī ātro kredītu salīdzinātāji, piemēram, Bezprocentukrediti.lv, kas ļauj salīdzināt un izvēlēties kredītu bez komisijas maksas, šādi servisi ir kļuvuši par neatņemamu sastāvdaļu kreditēšanas jomā, jo ļauj ietaupīt uz aizdevuma procentiem. Kreditēšanas kompānijās tiek piedāvāti īstermiņa un ilgtermiņa aizdevumi. Ierasti īstermiņa aizdevumi jeb ātrie kredīti tiek izsniegti uz laika periodu, kurš nepārsniedz 45 dienas. Ilgtermiņa aizdevumu izsniedz uz daudz ilgāku laiku – tas var būt gan 24 mēnešu aizdevums, gan kredīts uz 5 gadiem. Atsevišķos gadījumos, piemēram, kad tiek iegādāts nekustamais īpašums, atmaksas termiņš var būt pat 10, 20 un pat vairāk gadi. Bez šaubām, naudu neviens neizsniedz par velti, ir tikai normāli, ka nākas maksāt procentus par izsniegto summu, tomēr ir arī tādi aizdevumi, kuriem procentu likmes ir ļoti mazas vai tādu nav vispār. Aizdevumi pēc to veidiem ir dažādi – katrai dzīves situācijai un mērķim ir iespēja saņemt atbilstošu aizdevumu. Šeit ir populārākie veidi:

  • Komerciālais kredīts
  • Bankas kredīts
  • Patēriņa kredīts
  • Valsts kredīts
  • Hipotekārais kredīts
  • Līzings
  • Studiju kredīts
  • Ātrais kredīts
  • Kredīts bez maksas
  • Kredītlīnija

Kāpēc ātrais kredīts?

Viens no visbiežāk sastopamajiem kredītiem ir ātrais jeb īstermiņa kredīts. Tas ierasti tiek izsniegts uz laika posmu līdz 45 dienām. Jāpiebilst, ka daudzi jauc ātros ar ilgtermiņa kredītiem, domājot, ka aizdevums uz 24 mēnešiem, kurš tiek ņemts pie nebanku kreditora, arī ir pieskaitāms ātrajam kredītam. Ātrais kredīts no citiem kredītu veidiem, pirmkārt, atšķiras ar to, ka to neizsniedz bankas, bet gan nebanku kreditori. Mūsdienās ātros aizdevumus ir ļoti viegli un ērti saņemt, jo nav pat jāiziet no mājas, varbūt pat nav jāceļas no gultas. Pietiek vien ar to, ka pieejams dators vai telefons ar internetu. Uz doto brīdi šis finanšu pakalpojums ir ļoti labi pazīstams gandrīz ikvienam. Katru dienu ir dzirdamas reklāmas un piedāvājumi gan televīzijā, gan radio, gan interneta vidē. Šādi aizdevumi galvenokārt tiek izsniegti, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri nonākuši neapskaužamā situācijā - nauda ir vajadzīga, bet tās nav. Šādā brīdī ātrais kredīts var būt tieši tas, kas palīdz nostabilizēt sasāpējušos finanšu trūkuma jautājumus. Ātrajam kredītam, protams, ir gan savi trūkumi, gan savas priekšrocības.

Ātrā kredīta priekšrocības:

  • Pirmā un svarīgākā priekšrocība ir tā, ka šo kredītu var saņemt ļoti ātri, aptuveni piecpadsmit minūšu laikā. Ļoti ātri iespējams iegūt naudas līdzekļus un novirzīt tos vajadzīgajiem mērķiem.
  • Ātrais kredīts ir lielisks situācijās, kad tēriņi nav bijuši iepriekš paredzami. Piemēram, neplānota ballīte vai salūzis auto. Šāds aizdevums var noderēt arī kā ielāps, ja līdz algas dienai vairs nav palikuši iztikas līdzekļi.
  • Gadās, ka ātrā kredīta izsniedzēji nepārbauda kredītvēsturi, kas nozīmē, ka nenomaksāti rēķini vai kāds līdz galam nenomaksāts kredīts nebūs šķērslis, lai Jūs varētu saņemt ātro aizdevumu un tikt galā ar finansiālajām grūtībām. Bez šaubām, aizņemties, ja ir jau citas parādsaistības, nav prāta darbs.
  • Ātrā kredīta noformēšana ir ļoti ērta un vienkārša. Nebūs jāpavada stundas, sniedzot informāciju par sevi vai mēģinot izprast darbību secību.

Pie trūkumiem varētu minēt:

  • Summas, kuras piedāvā kredītdevēji, būs ievērojami mazākas par summām, kuras piedāvātu banka, tādēļ ar ātro kredītu palīdzību visdrīzāk varēs atrisināt tikai nelielas finanšu grūtības.
  • Šis aizdevumu veids ir riskants, jo nereti savas finansiālās problēmas nav iespējams atrisināt īstermiņā, tādējādi var pienākt ātrā kredīta atmaksas brīdis, bet naudas joprojām nebūs.
  • Ātrajiem kredītiem, salīdzinot ar banku, gada procentu likme ir daudz lielāka. Taču ir lieliska iespēja ātro kredītu pirmo reizi pamēģināt bez maksas, un daudzi aizdevēji šo iespēju piedāvā.

Ko tas nozīmē - bezprocentu jeb kredīts bez maksas?

Kāds prieks – aizņemies naudu, bet procenti par to nav jāmaksā. Tas ir tieši tik labi, cik tas izklausās, jo tas ir kredīts bez maksas, kurš neradīs nekādus papildus izdevumus par aizņēmuma izmantošanu. Aizņemies konkrētu naudas summu, bet kreditora komisijas maksu patur sev un, termiņam beidzoties, atgriez tieši tik daudz, cik būsi aizņēmies. Šis aizdevuma veids ir kļuvis ļoti populārs, jo aizdevumu paņemt ir ļoti ērti un ātri. Tiesa gan, ka šo iespēju var izmantot, aizņemoties tikai pirmo reizi. Šis ir ļoti izdevīgs piedāvājums, lai atrisinātu īstermiņa finanšu grūtības. Tieši konkurence un nemitīgā cīņa par jauniem klientiem ir tā, kas rosinājusi bezmaksas kredītu piedāvājumus no kreditoru puses. Nav noslēpums, ka cilvēkiem patīk drošas un pārbaudītas lietas. Ja vienu reizi būs izmēģinājis aizņemties no kreditora, tad ir ļoti liela iespējamība, ka, pienākot nākamajai krīzes situācijai un vajadzībai pēc papildus finansēm, cilvēks atkal izvēlēsies tieši šo pašu kredītdevēju. Klients noteikti paliek apmierināts, ka var pamēģināt šādu pakalpojumu bez maksas, savukārt kreditoram ir lieliska iespēja piesaistīt sev aizvien jaunus un jaunus klientus. Protams, tas nav vienīgais veids, kā ietaupīt uz procentiem, vēl ir pieejams arī tāds pakalpojums kā kredītlīnija.

Ar ko kredītlīnija atšķiras no ātrā kredīta?

Kredītlīnija ir tāds aizdevums, kur noteikts pieejamās naudas summas gala limits, un šo limitu var noteikt pats aizņēmējs. Šo summu var izmantot visu uzreiz vai arī pa daļām, tādējādi vairāk plānojot un izvērtējot aizņemšanās nepieciešamību. Arī lietošanas termiņu ir iespējams noteikt pašam. Jau iepriekš var ieplānot izdevumos tēriņus neparedzētiem gadījumiem, lai precīzāk noteiktu nepieciešamā kredītlimita lielumu. Ja nav nepieciešamības, visa piešķirtā naudas summa nav obligāti jāizmanto. Naudu, kura nebūs vajadzīga, var atgriezt (neizmantojot) savam aizdevējam, un par šo naudu nebūs jāmaksā arī procenti. Procenti ir jāmaksā tikai no iztērētās naudas summas. Kredītlīnija sniedz drošības sajūtu, jo pieejamā nauda jau atrodas jūsu kontā, un vajadzības gadījumā to uzreiz arī var izmantot. Tā arī ir priekšrocība salīdzinājumā ar ātrajiem kredītiem, kas var netikt izsniegti nakts stundās vai svētku dienās. Lai tiktu piešķirta kredītlīnija, noteikti ir jābūt ienākumu avotam – stabiliem, regulāriem un paredzamiem ienākumiem. Pie kredītlīnijas būs grūti tikt, ja nebūs darba vietas vai būs slikta kredītvēsture, problēmas var rasties ar tad, ja būs citas nenokārtotas parādsaistības. Jāpiebilst, ka kredītlīnijas gadījumā nav iespēja aizņemties bez maksas, šādu iespēju var izmantot tikai ātrā kredīta gadījumā.

Lai arī cik ērti un viegli būtu paņemt kredītu, nevajadzētu aizrauties ar dzīvošanu pāri saviem līdzekļiem, tas nekad un nevienam nav palīdzējis ietaupīt. Ja nav citu variantu, ja nauda tik tiešām ir nepieciešama, ja tiek izskatīts tikai ātrā kredīta variants, apdomājiet visas iespējas aizņemties izdevīgāk. Droši izmantojiet Bezporcentukrediti.lv salīdzināšanas tabulu un izvēlieties kreditoru ar viszemākajiem procentiem vai tādu, kuram par pirmo paņemto kredītu netiek piemērota komisijas maksa. Kā variants ir arī kredītlīnija, taču tas ir tikai tajos gadījumos, ja ir nepieciešama lielāka summa un ilgāks termiņš, kurā pastāv iespēja norēķināties arī ātrāk. Padomājiet, varbūt tomēr ir vērts ietaupīt uz ikdienas izdevumu daļas un mēģināt nopelnīt vairāk, nevis atkal un atkal meklēt glābiņu ātrajos kredītos? Neapjuksim no bagātīgā kredītu piedāvājuma klāsta. Būsim apdomīgi, atbildīgi plānosim savu budžetu un domāsim ar skatu ilgtermiņā.

Aizņemieties atbildīgi, izvērtējot savas iespējas atmaksāt kredītu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!