Foto: DELFI
Zemnieku saimniecības "Jaunkrasti" valdes loceklis Artūrs Bernis sola pret bijušo Drošības policijas (DP) šefu Jāni Reiniku vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

"Likums Reinikam kā bijušām Drošības policijas priekšniekam aizliedz izmantot savu bijušā amata ietekmi politisku un ekonomisku mērķu sasniegšanai, vērsīšos KNAB, lai viņi izvērtē, vai šajā gadījumā likums nav pārkāpts," atbildot uz portāla "Delfi" jautājumu, sacīja Bernis.

Viņš arī atgādināja, ka "Jaunkrasts" ietilpst kooperatīva "Baltijas dārzeņi" sastāvā, bet "Baltijas dārzeņi" vadītājs ir Kaspars Brunovskis, kurš ir arī vairāku citu saimniecību un pārstrādes uzņēmumu, tostarp lielākās gurķu un tomātu audzēšanas - sabiedrības "Mārupe" vadītājs un īpašnieks. Bernis uzskata, ka šobrīd Brunovskis veic apzinātu ekonomisko spiedienu, lai mākslīgi mazinātu "Jaunkrasts" apgrozāmo līdzekļu apjomu.

"Ekonomiskā spiediena mērķis ir novest SIA "Jaunkrasts" līdz bankrotam, līdz ar ko kooperatīvam "Baltijas dārzeņi" būtu iespēja pārņemt zemnieku vairākus miljonus eiro vērtās ražošanas iekārtas," norāda uzņēmējs.

Kā juristu "Baltijas dārzeņi" ir piesaistījis bijušo DP vadītāju ģenerāli Jāni Reiniku, kurš, kā stāsta Bernis, perosnīgi ieradies "Jaunkrasts" ražotnē, lai pret uzņēmuma vadītāju gribu izvietotu apsardzi "Jaunkrasts" teritorijā un tādējādi kontrolētu gan kravu, gan personu plūsmu.

"Reiniks ieradās ar kādu savu drošībnieku, kas vienkārši izskatījās pēc glupas slepkavas," sacīja uzņēmējs.

Tāpat viņš pirmdien žurnālistiem atklāja, ka tieši pirms nedēļas piedzīvojis fizisku uzbrukumu, kā rezultātā guvis smadzeņu satricinājumu. Par uzbrukumu viņš iesniedzis iesniegumu Valsts policijā.

Foto: DELFI

Kopumā uzņēmējs policijā iesniedzis piecus iesniegumus saistībā ar uzbrukumu un apdraudējumu kompānijas drošībai.

Vēstīts, ka biešu pārstrādes rūpnīcas un dārzeņu kooperatīva strīdā jaušams mēģinājums pārņemt biznesu, kurā iesaistīts arī bijušais Drošības policijas vadītājs, iepriekš ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!