Foto: DELFI

Stūra mājas jeb Tetera nama rekonstrukcijas būvprojekta izstrādi plānots sākt pēc priekšizpētes un projektēšanas uzdevuma izstrādes 2018.gadā, pavēstīja VAS "Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) Komunikācijas daļas vadītāja Jolanta Grāmatniece.

Grāmatniece norādīja, ka patlaban izskata gan VNĪ, gan citu iestāžu nākotnes iespējas Tetera namu izmantot savu biroju vajadzībām.

Pēc Grāmatnieces paustā, ņemot vērā ēkas Brīvības bulvārī 61 nozīmīgumu un to, ka ēkas pielāgošanai biroja vajadzībām nepieciešama būtiska ēkas pārprojektēšana, VNĪ patlaban organizē ēkas priekšizpēti un projektēšanas uzdevuma izstrādi.

Grāmatniece skaidroja, ka priekšizpētes laikā veiks ēkas kultūrvēsturiskās vērtības un tehniskā stāvokļa apzināšanu, lai būvprojekta autoram sniegtu iespējami precīzu informāciju kvalitatīvai būvprojekta izstrādei.

Jau ziņots, ka Stūra mājas jeb Tetera nama iekštelpu iespējamās rekonstrukcijas izmaksas būtu apmēram 8,7 miljoni eiro.

VNĪ priekšsēdētājs Mārtiņš Tols skaidroja, ka pirmais solis ir veikt nepieciešamo izpēti, lai, piemēram, būtu skaidrs, kas ir īpaši jāsaglabā ēkas pagrabā. Pēc izpētes pabeigšanas tiks sagatavots projektēšanas uzdevums, pēc tam tehniskais projekts, un, kad tas tiks saskaņots, plānots sākt būvniecību. Amatpersona pieļāva, ka ēkas augšējos stāvos varētu ierīkot valsts iestāžu birojus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!