Foto: DELFI Aculiecinieks

Ātrās ēdināšanas restorāns "Kentucky Fried Chicken" (KFC), kas izvietots Vecrīgā, Audēju ielā, sociālajā tīklā "Facebook" izplatījis paziņojumu, ka uz laiku klientiem aizvēris durvis. Paziņojums publicēts 1. oktobrī. Septembra izskaņā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sāka administratīvo lietvedību par higiēnas prasību neievērošanu restorānā.

KFC paziņojumā sacīts, ka restorāns slēgts uz laiku, kamēr "jaunie pavāri apgūs zināšanas un pārējais personāls nostiprinās prasmes, kuras nepieciešamas, lai KFC Latvijas komanda ievērotu un spētu izpildīt visas noteiktās prasības un standartus".

Portālam "Delfi" PVD pārstāve Ilze Meistere apliecināja, ka KFC restorāna durvis apmeklētājiem nolēmis slēgt pēc paša iniciatīvas, nevis dienesta lēmuma.

PVD par pārkāpumiem restorānā ir ierosinājis administratīvo lietvedību. Pagaidām sods nav piemērots. "PVD no savas puses sāka lietvedību. Uzņēmums pēc paša iniciatīvas nolēmis pārveidot un uzlabot telpu stāvokli, kā arī apmācīt darbiniekus, par ko informējis arī PVD. Līdz visa ieplānotā pabeigšanai restorāns būs slēgts," informēja Meistere.

"Delfi" jau vēstīja, ka 22. septembrī PVD veica pārbaudi uzņēmuma telpās Audēju ielā un konstatēja vairākus higiēnas prasību pārkāpumus. Tika ierosināta administratīvā lietvedība. Meistere informēja, ka par līdzīgiem pārkāpumiem uzņēmums gada laikā sodīts jau divas reizes. Uzņēmuma pārstāvis Latvijā un Lietuvā Jozs Berlicks uz PVD paziņojumu reaģēja, sakot, ka sūdzības par higiēnas prasību neievērošanu neatbilstot realitātei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!