Foto: F64

Likvidējamās AS "Trasta komercbanka" atzītajiem kreditoriem nākamo izmaksu 10% apmērā no pamatsummas prasījuma ir tiesības saņemt ieskaita veidā, izvēloties jebkuru nepārdoto un bankas mājaslapā izsludināto kustamo, nekustamo īpašumu vai prasījuma tiesības pēdējās nenotikušās izsoles sākumcenas apmērā, nepārsniedzot 10% no pamatsummas prasījuma.

Par to paziņojumu bankas mājaslapā publicējis "Trasta komercbankas" administrators Ilmārs Krūms.

Maijā likvidators sāka izmaksu pirmajiem atzītajiem kreditoriem 20% no pamatsummas prasījuma. Jūnijā likvidators informēja, ka sāk papildu izmaksu 10% apmērā atzītajiem kreditoriem no pamatsummas prasījuma.

Savukārt šonedēļ likvidators paziņojis, ka tiek sākts norēķins 10% apmērā no pamatsummas prasījuma ieskaita veidā ar tiem kreditoriem, kuri izvēlējušies samaksas vietā saņemt jebkuru nepārdoto kustamo, nekustamo īpašumu vai prasījuma tiesības.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma 3. martā anulēja "Trasta komercbankas" licenci, bet 14.martā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina "Trasta komercbanku" par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Kopš bankas atzīšanas par likvidējamu līdz augusta beigām likvidators atguvis gandrīz 85 miljonus eiro.

Augusta beigās garantētie noguldījumi "Trasta komercbankā" bija 12,105 miljonu eiro apmērā, savukārt citi noguldījumi bija 163,07 miljonu eiro apmērā, bet bankas emitēto parāda vērtspapīru apmērs bija 10,08 miljoni eiro.

Kredītos banka šogad augusta beigās bija izsniegusi 79,613 miljonus eiro.

Kopumā "Trasta komercbankas" aktīvi augustā bija 204,858 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!