Foto: Reuters/Scanpix
Slavenā Holivudas aktiera un cīkstoņa Halka Hogana seksa video skandāla rezultātā bankrotējušais leģendārais mediju zīmols "Gawker Media Group" ir pārstājis eksistēt.

Ziņots, ka šī gada jūnijā Hogans uzvarēja prasībā par 140 miljonu ASV dolāru lielu kompensāciju saistībā ar seksa video, kuru nopublicēja mediju grupas piederošais portāls "Gawker.com". Pēc tiesas sprieduma kompānija tika izlikta publiskā izsolē, un to iegādājās ASV televīzijas gigants "Univision".

Lai gan izsolē tika izlikti visi septiņi kompānijas portāli - "Gawker.com", "Deadspin", "Lifehacker", "Gizmodo", "Kotaku", "Jalopnik" un "Jezebel", - "Univison" iegādājās tikai sešus no tiem, kompānija izlēma neturpināt slavenā tenku portāla "Gawker.com" darbību.

Ceturtdien "Univision" arī paziņoja, ka arī mediju koncerna "Gawker Media Group" nosaukumu turpmāk vairs nerotās ikoniskais "Gawker" vārds, tā vietā nu jau "Univision" īpašumā esošās grupas nosaukums turpmāk būs "Gizmodo Media Group".

Par grupas jauno izpilddirektoru apstiprināts indijā dzimušais līdzšinējais Merdoka impērijas koncerna "News Corporation" viceprezidents Radžu Nariseti.

Vēstīts, ka martā tiesa ASV Floridas štatā noraidīja "Gawker" prasību atkārtoti izskatīt lietu par Hogana seksa video nopludināšanu. 2012. gadā "Gawker" publicēja nepilnas divas minūtes garu seksa video fragmentu, kurā Hogans redzams kopā ar toreizējā drauga Toda Klema sievu Heteri.

Floridas tiesas zvērinātie martā lēma, ka vietnei jāmaksā Hoganam, īstajā vārdā Terijam Boleam, kompensācija 140 miljonu ASV dolāru apmērā. Tiesas prāvu Hogana vārdā finansēja miljardieris, "Paypal" līdzdibinātājs Pīters Tīls, kuru "Gawker" 2007. gadā nosauca par homoseksuālu, kad viņš vēl nebija pats publiski atklājis savu seksuālo orientāciju.

"ComScore Inc." dati liecina, ka "Gawker Media" portālus šī gada pavasarī apmeklēja 44 miljoni lasītāju. Mediju grupa tika dibināta pirms 14 gadiem un tā tika uzskatīta par ASV flagmani tenku ziņu atspoguļošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!