Foto: AFP/Scanpix

ASV Patēriņa produktu drošuma komisija ceturtdien paziņoja, ka valstī tiek atsaukts apmēram viens miljons Dienvidkorejas elektronikas firmas "Samsung Electronics Co." viedtālruņu "Galaxy Note 7" pēc incidentiem ar to akumulatoru aizdegšanos.

Komisijas paziņojums attiecas uz vienu miljonu no 2,5 miljoniem "Galaxy Note 7", kurus "Samsung" ir atsaukusi 10 pasaules valstīs pēc ziņām par šo ierīču iespējamiem sprāgstošiem akumulatoriem. Desmitiem klientu telefoni ir aizdegušies akumulatoru uzlādēšanas laikā.

ASV ir ziņots par 92 akumulatoru pārkaršanas gadījumiem. 26 gadījumos no tiem cilvēki guvuši apdegumus, un 55 gadījumos radušies bojājumi īpašumam, tostarp izcēlušies ugunsgrēki automobiļos un garāžā, teikts komisijas paziņojumā.

"Samsung" ir paziņojusi, ka klienti ASV varēs no nākamās nedēļas apmainīt nedrošos viedtālruņus pret jauniem.

Kompānija ir ieteikusi klientiem 10 valstīs lietot "Galaxy Note 7" vietā citu tālruni, līdz radīsies iespēja nomainīt šos viedtālruņus pret uzlabotu modeli, tomēr daudzi lietotāji šo ieteikumu ignorē, jo pagaidu tālruņa lietošana radītu neērtības.

Lai samazinātu akumulatoru uzsprāgšanas risku, "Samsung" paziņoja par programmatūras atjauninājumu, kas ierobežos akumulatoru uzlādi līdz 60% no kopējās ietilpības. Tas gan arī nozīmē, ka samazināsies tālruņu izmantošanas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!