Foto: LETA

Septembra beigās likvidējamā "Trasta komercbanka" izsolīs prasījuma tiesības pret debitoriem 28,5 miljonu eiro apmērā, teikts bankas publiskotajā informācijā.

Prasījuma tiesības pret debitoriem "Trasta komercbanka" piedāvās iegādāties pirmajā labprātīgajā izsolē. Izsoles sākuma cena ir 28 466 620,48 eiro, taču izsoles sākumcena var samazināties atkarībā no debitoru veiktajiem maksājumiem, kas tiks fiksēti izsoles dienā. Izsole notiks 22. septembrī.

Tāpat septembra beigās "Trasta komercbanka" pirmajā labprātīgajā izsolē ar augšupejošu soli piedāvās iegādāties prasījuma tiesības pret Mouameru Kivanu. Tirgus cena un izsoles sākuma cena ir 189 981 eiro. Izsole notiks 28. septembrī.

Jau vēstīts, ka Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma no 2016. gada 4. marta anulējusi "Trasta komercbankai" izsniegto licenci, ņemot vērā, ka banka ilgstoši pieļāva nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās. Tāpat ņemts vērā FKTK kā Latvijas Noregulējuma iestādes izvērtējums, ka bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb glābt to sabiedrības interesēs.

"Trasta komercbanku" par likvidējamu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina 14. martā.

Pēc aktīvu apmēra un arī piesaistīto noguldījumu apmēra "Trasta komercbanka" 2015. gada beigās bija 14. lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!