Foto: Publicitātes foto

Būvkompānija SIA "Merks" pabeigusi starptautiskās privātskolas „International School Exupéry" celtniecību Piņķos, Babītē, portālam "Delfi" pavēstīja kompānijas komunikācijas speciāliste Iveta Tīdemane.

Kopējais investīciju apjoms jaunajā skolā ir 11 miljoni eiro.

SIA "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš uzsver, ka šī ir viena no pirmajām no pašiem pamatiem uzceltajām privātajām skolām Latvijā un šī tendence Latvijā turpina attīstīties. "Privātais sektors sāk ieiet nišā, kur līdz šim dominēja tikai valsts un pašvaldību pasūtītāji," viņš klāsta.

Piņķos uzbūvētas divu stāvu privātskolas un bērnudārza ēkas, kuras savienotas ar kopēju slēgtu gaiteni. Vienā no ēkām izbūvēta sporta zāle un aktu zāle, bet otra ēka ir apļveida būve, kur pirmajā stāvā ir bērnudārza telpas, bet otrajā – skolas telpas. Apļveida būves vidū izveidots iekšpagalms bērnudārzam.

Skolas pārstāvji informēja, ka bērniem pieejamas 12 pamatmācību telpas, piecas valodu apguves telpas, divas datortelpas, sporta un aktu zāle, kā arī mākslas un mūzikas apguves telpa.

Pašlaik skolas telpās mācības uzsāk pamatskolas klases, kā arī pirmsskolas mācību iestāde, savukārt no nākamā gada tiks atvērta arī vidusskola.

Privātskolas kopējā teritorija ir 19,4 tūkstoši kvadrātmetru, bet skolu ēku kopējā platība – 6,6 tūkstoši kvadrātmetru.

Privātskolas ēka ir nodota ekspluatācijā un bērni varēs uzsākt mācības no 5. septembra.

"Merks" starptautiskās privātskolas "International School Exupéry" celtniecību uzsāka 2015. gada oktobra beigās. Skolu projektēja arhitektu birojs SIA "8 A.M." un arhitekts Juris Lasis.

Jaunā skola "Exupéry International School" uzņem bērnus no divu gadu vecuma bērnudārza grupiņās un skolēnus no 7 līdz 16 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!