Foto: LETA

Ādažu tirdzniecības centrā "Apelsīns" tuvāko nedēļu laikā tiks atklāta ēdināšanas kompānijas AS "Lido" ēdināšanas vieta.

Kā novēroja aģentūra LETA, jau pirms laba laika tika publicēti sludinājumi, kuros "Lido" meklēja ēstuvei darbiniekus.

Uzņēmuma "Lido" pārstāvji apstiprināja, ka Ādažos plānots atklāt "Lido", taču sīkāku informāciju patlaban vēl nesniedza. Tikmēr aģentūra LETA novēroja, ka patlaban centrā "Apelsīns" plānotā "Lido" vietā jau notiek interjera iekārtošana.

Šī ēstuve Ādažos būs pirmā zīmola "Lido" ēdināšanas vieta Latvijā ārpus Rīgas.

Kā savulaik stāstīja "Lido" padomes priekšsēdētājs un īpašnieks Gunārs Ķirsons, Ādaži kā sākums "Lido" darbībai Latvijā ārpus Rīgas tika izvēlēti pirms dažiem gadiem. Tiesa, toreiz iecere bija realizēt "Lido" bistro-veikala konceptu "Ķirsons Māja", kas atrastos netālu no tolaik jaunās "Virši-A" degvielas uzpildes stacijas.

Jau vēstīts, ka, atbalstot uzņēmuma darbības paplašināšanos, "Nordea" banka piešķīrusi 4,3 miljonus eiro lielu finansējumu Ādažu tirdzniecības centram "Apelsīns", aģentūru LETA informēja "Nordea" banka. Pēc vērienīgiem rekonstrukcijas un labiekārtošanas darbiem šobrīd tirdzniecības centra ēkas kopējā platība palielināta par teju 80%. Ievērojamie tirdzniecības centra pilnveidošanas darbi, kas veiksmīgi noslēgušies jau šā gada maijā.

Kā ziņots, "Lido" pērn apgrozīja 33,75 miljonus eiro un nopelnīja 1,23 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums 2014.gadā cieta zaudējumus 888 957 eiro apmērā. Salīdzinot ar 2014.gadu, kad apgrozījums bija 33,15 miljoni eiro, pagājušajā gadā tas audzis par 2%.

"Lido" grupas kopējais apgrozījums pērn sasniedza 39 miljonus eiro, bet uzņēmumu kopējā peļņa bijusi 1,9 miljoni eiro. 2015.gadā grupas uzņēmumi Latvijā kopumā valstij nomaksājuši nodokļus 10,7 miljonu eiro apmērā, ierindojot "Lido" starp 100 lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Šogad "Lido" turpinās attīstību, atverot jaunas ēstuves gan Latvijā, gan ārpus tās.

"Lido" grupā ietilpst desmit restorāni un trīs veikali Rīgā, trīs bistro Tallinā, divi restorāni "Ķirsons" un ražotne Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 927 427 eiro. Uzņēmuma dibinātājs, ilggadējais īpašnieks un vadītājs Gunārs Ķirsons patlaban ieņem "Lido" padomes priekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!