Foto: LETA
"Latvijas Pasta" padome uz piecu gadu pilnvaru termiņu iecēlusi uzņēmuma valdi, vienlaikus par "Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais pagaidu valdes vadītājs Mārcis Vilcāns, portālu "Delfi" informēja uzņēmums.

No 1. augusta uz pieciem gadiem "Latvijas Pasta" valdē iecelti Vilcāns, Dairis Kārkliņš, Kristaps Krūmiņš un Anda Ozola.

Vilcāns un Krūmiņš kopš 22. aprīļa darbojās "Latvijas Pasta" pagaidu valdē, kas tika iecelta pēc iepriekšējās valdes atlūgumu iesniegšanas un tās darbā atklātajiem pārkāpumiem.

Trīs no valdes jaunajiem locekļiem ir vadoši "Latvijas Pasta" darbinieki. Vilcāns "Latvijas Pastā" strādā kopš 2005. gada, iepriekš vadījis "Latvijas Pasta" Tirdzniecības, Sūtījumu apstrādes un piegādes un Eksprespasta departamentu.

Savukārt Krūmiņš "Latvijas Pastā" strādā kopš 2005. gada: bijis uzņēmuma galvenais ekonomists, uzņēmuma tīkla vadības departamenta direktora vietnieks, pasta pakalpojumu nodrošināšanas departamenta direktora pienākumu izpildītājs un ieceltās pagaidu valdes loceklis.

Ozolai ir darba pieredze pasta nozares juridisko jautājumu risināšanā un vadībā. Kā juriskonsulte viņa sākusi darbu "Latvijas Pastā" 2000. gadā, bijusi Juridiskās daļas vadītāja vietniece, bet no 2004. gada – Juridiskā departamenta direktore.

Kārkliņš bijis valdes loceklis un vadītājs SIA "Preses apgāds", SIA "Lettel", SIA "Plus punkts" un SIA "Digital World".

"Latvijas Pasta" valdes locekļu konkursa ietvaros kandidātus izvērtēja nominācijas komisija, kurā darbojās Latvijas Darba devēju konfederācijas, Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības, Satiksmes ministrijas un "Latvijas Pasta" padomes pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!