Foto: Reuters/Scanpix
Investoriem uzzinot, ka Japānas spēļu izstrādātājs "Nintendo" neprognozē būtisku peļņu no "Pokemon Go" spēles realizācijas, pirmdien par 18% kritusies kompānijas akciju vērtība, ziņo "The Verge".

"Nintendo" pirmdien paziņoja, ka "Pokemeon Go" spēlei būs "limitēta ietekme" uz kompānijas peļņas rādītājiem.

"The Verge" skaidro, ka tam par iemeslu ir fakts, ka spēli būtībā neizstrādāja "Nintendo" vienatnē, - spēles galvenais veidotājs ir "Niantic" kompānija, savukārt trešais iesaistītais uzņēmums ir "The Pokemon Company", kura 32% kapitāldaļu pieder "Nintendo".

Lai gan nenoliedzami "Nintendo" peļņas rādītāji palielināsies, tie nebūs tik ievērojami, kā cerēja investori. Lauvas tiesu varētu saņemt "Niantic" investori, tostarp "Google". Ar peļņu jādalās būs arī ar citiem "The Pokemon Company" īpašniekiem.

Kopš spēles iznākšanas tā nodrošinājusi "Nintendo Co" akciju vērtības pieaugumu par 120%, tostarp palīdzēja Japānā pēc kompānijas vērtības apmēra apsteigt "Sony".

Pēc pirmdienas kopējais vērtības pieaugums samazinājies un tagad ir lēšams aptuveni 60% apmērā.

Spēle oficiāli šobrīd pieejama 36 valstīs, tostarp Latvijā, kur tā radījusi lielu ažiotāžu, kā arī likusi cilvēku pūļiem nodurtām galvām, skatoties telefonā, staigāt pa Rīgas lielākajiem parkiem.

Spēles pamatā ir virtuālo pokemonu – Japānas multfilmu tēlu – meklēšana reālajā vidē, izmantojot telefona kameru un tās sensorus. Meklējot pokemonus, cilvēki ar telefoniem rokās staigā pa mežiem, pilsētām un pamestiem graustu rajoniem, cenšoties atrast, kur spēles algoritms paslēpis meklēto virtuālo pokemonu. To atrodot, animācijas varonis telefona kamerā redzams kā dzīvs.

Vairāk par to, kas īsti ir populārā pokemonu spēle, iespējams izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!