Foto: Reuters/Scanpix
Ilgi gaidītā ASV jaunā spēļu aplikācija "Pokemon Go", kas pēdējā laikā guvusi ievērojamu popularitāti, beidzot pieejama arī Latvijā, ziņo vairāki ārvalstu mediji.

Lai gan oficiāli spēle kādu laiku Eiropā nebija pieejama, kopš 16. jūlija tā ir pieejama 26 valstīs - Austrijā, Beļģijā, Bulgārijā, Horvātijā, Kiprā, Čehijā, Dānijā, Igaunijā, Somijā, Grieķijā, Ungārijā, Islandē, Īrijā, Latvijā, Lietuvā, Luksemburgā, Maltā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Rumānijā, Slovākijā, Slovēnijā, Somijā, Zviedrijā, Šveicē, kā arī Dānijā esošajā Grenlandes salā.

Pirms tam spēle bija pieejama tikai Austrālijā, Vācijā, Itālijā, Jaunzēlandē, Portugālē, Spānijā, ASV un Apvienotajā Karalistē .

To var lejupielādēt "Apple" un "Android" programmatūras viedtālruņu oficiālajos tiešsaistes veikalos. Kā vēsta mediji, spēli var meklēt "Play Store" un "App Store".

Kā ziņots, ASV jaunā spēļu aplikācija "Pokemon Go" jau kļuvusi tikpat populāra kā tviteris un populārāka par iepazīšanās aplikāciju "Tinder".

Jūlija sākumā sagaidītā aplikācija "Pokemon Go" ir jaunākā papildinātās realitātes versija no populārās videospēles sērijas, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt "PokeStop" jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

Taču par "Pokemon Go" atsauksmes kopš tā iznākšanas nav tikai pozitīvas. To kritizē par aplikācijas ieprogrammētās atrašanās vietas noteikšanas iespēju. Policija vairākās valstīs brīdinājusi par spēlētāju drošību un lūgusi, lai aplikācijas lietotāji apzinās savu apkārtni.

Kā ziņo CNN, laikā, kad divi vīrieši Kalifornijā spēlējuši "Pokemon Go", tie nokrituši no aptuveni 15 - 27 metrus augstas klints. Vīrieši guvuši smagus ievainojumus.

Tā kā oficiāli spēle kādu laiku Eiropā nebija pieejama, acīgākie viedierīču lietotāji šo aizliegumu bija apgājuši un spēlētāji, izmantojot APK failu iestatījumus, Latvijā lejupielādējuši tāpat. Par spēles lielo popularitāti liecina cilvēku ieraksti sociālajos tīklos, kur spēlētāji stāsta par pokemonu ķeršanas piedzīvojumiem Maskavas forštatē, Purvciemā, Pļavniekos un citur.

Ziņots, ka spēles pamatā ir virtuālo pokemonu – Japānas multfilmu tēlu – meklēšana reālajā vidē, izmantojot telefona kameru un tās sensorus. Meklējot pokemonus, cilvēki ar telefoniem rokās staigā pa mežiem, pilsētām un pamestiem graustu rajoniem, cenšoties atrast, kur spēles algoritms paslēpis meklēto virtuālo pokemonu. To atrodot, animācijas varonis telefona kamerā redzams kā dzīvs.

Vairāk par to, kas ir "Pokemon Go" iespējams izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!