Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas un Lielbritānijas biznesa attiecībās īstermiņā gaidāms neliels haoss, savukārt par attīstību ilgākā termiņā var tikai spekulēt, sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības Lielbritānijā vadītājs Guntis Rubīns, komentējot Lielbritānijas referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) rezultātus.

Viņš atzina, ka īstermiņā jārēķinās ar nelielu haosu, arī LIAA pārstāvniecība saņem zvanus ar jautājumiem, ko darīt un ko gaidīt tālāk. Tiesa gan, Lielbritānija patlaban vēl ir pilntiesīga ES dalībvalsts.

Vienlaikus gan Rubīns atzīmēja, ka vēl ir daudz neskaidru jautājumu saistībā ar tālāko notikumu attīstību Lielbritānijā pēc referenduma, tāpēc ilgākā termiņā par ietekmi uz starpvalstu biznesa attiecībām var tikai spekulēt.

Pēc viņa teiktā, patlaban redzama referenduma rezultātu negatīvā ietekme uz Lielbritānijas ekonomiku, taču ilgākā termiņā aktuāli kļūs jautājumi par tirdzniecību starp Lielbritāniju un ES, kā arī par muitas procedūrām, investīcijām u.c., uz kuriem patlaban atbildēt vēl nav iespējams.

Jau ziņots, ka Lielbritānijā notikušajā referendumā 52% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48% - par palikšanu blokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!