Foto: Pixabay

Ekonomikas ministrija (EM) piedāvās izmaiņas nosacījumiem pirmā mājokļa atbalsta programmā, bet papildu procentmaksājumus šogad piemērot vēl neplāno.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes sacīja, ka EM jānāk ar piedāvājumu ierobežojumiem procesam, kurā esot bijusi iespēja iegūt atbalstu iegādāties "kaut sešas privātmājas".

Koalīcija vienojusies, ka šogad programma tiks turpināta, ieviešot izmaiņas nosacījumos. Savukārt programmas turpinājums nākamajos gados vēl tiks izvērtēts.

Taujāts par priekšlikumu finansējuma trūkuma dēļ pirmā mājokļa atbalsta programmā piemērot papildu procentmaksājumus, valdības vadītājs sacīja, ka šogad programma tikšot turpināta kā līdz šim.

Jau ziņots, ka finansējuma trūkuma dēļ pirmā mājokļa atbalsta programmā plānots piemērot papildu procentmaksājumus.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) iepriekš skaidroja, ka pašlaik šis atbalsts tiek finansēts no līdzekļiem, kas iegūti no termiņuzturēšanās atļauju programmas. Tomēr uzturēšanās atļauju skaits strauji samazinās, viņš piebilda.

Vienlaikus pirmā mājokļa iegādes atbalsta programma guvusi "milzīgu atsaucību" - pērn atbalsts piešķirts 1300 gadījumos, bet šogad varētu būt pieprasījums 4000 garantiju izsniegšanai.

Lai atbalsta programmu nodrošinātu arī turpmāk, to varētu daļēji komercializēt un tad izmantot "Altum" finansējumu, iepriekš skaidroja ministrs. "Nākotnē tas nozīmētu, ka ģimenēm, kas vēlētos saņemt garantijas, būtu jāmaksā papildu procenti," sacīja Ašeradens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!