Foto: Shutterstock
Ātrās ēdināšanas restorānam "Pakistānas kebabs" gaļa tiek piegādāta ar privāto automašīnu, kura nav aprīkota ar ledusskapi, trešdien vēstī TV3 raidījums "Bez tabu".

Pie raidījuma vērsies kāda aculiecinieks, kurš nofilmējis video, kurā redzams, ka ātrās ēdināšanas restorānam Rīgā saldēta gaļa tiek piegādāta ar automašīnu, kas nav atbilstoši aprīkota ar saldēšanas iekārtu vai ledusskapi.

Uzņēmuma pārstāvis uz interviju, kurā izskaidrotu gaļas piegādes situāciju, ar raidījumu neieradās. Raidījums vēstī, ka uzņēmuma darbinieki it kā esot instruēti nepieņemt gaļu, ja tā nav atbilstoši piegādāta, taču aculiecinieka nofilmētais video liecina, ka baltie saiņi ar gaļu, kas izvilkti no vieglās automašīnas bagāžnieka tiek ienesti iekšā.

Pie viena no ātrās ēdināšanas restorāniem sastaptais piegādātājs Muhameds raidījumam nenoliedz, ka gaļu piegādājis ar privāto auto, bet tajā problēmas nesaskata. Kā skaidro raidījums, piegādātājs apgalvojis, ka tajā pašā dienā plānots doties uz Poliju un iegādāties automašīnu, kas aprīkota ar ledusskapi.

Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) raidījumam apstiprina, ka produktu piegādei ir jābūt higiēniskai un jānodrošina temperatūras režīms, vienlaikus PVD pārstāve norāda, ka gadījumos, ja produkti pārvadāti netālu, tad pārvadāšanas temperatūra var atšķirties par vienu vai diviem grādiem. PVD norāda, ka, lai sāktu administratīvo lietu par iespējamiem pārkāpumiem, tie jāfiksē pašam dienestam.

Raidījums "Nekā Personīga" 10. aprīlī, vēstīja, ka PVD sāka pārbaudi "Pakistānas kebaba" kebabnīcā, jo kādam "Nekā Personīga" skatītājam radās aizdomas par vecas gaļas izmantošanu. PVD inspektori ieradās ēdināšanas iestādē, lai veiktu pārbaudi, atklājot netīrību virtuvē un noteikumu neievērošanu ēdiena pagatavošanā, kā arī vistas un liellopa gaļu ar bojātu marķējuma, kura derīguma termiņš bija beidzies jau pirms pusgada.

Jau 11. aprīlī Pārtikas un veterinārais dienests ēdināšanās iestādes "Pakistānas kebabs" īpašniekam "Spice of Pakistan" saistībā ar pārkāpumu novēršanu atļāva atsākt darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!