Foto: DELFI

Pastāv zema varbūtība, ka ar pašreizējiem akcionāriem izdosies atjaunot uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" darbību, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" teica Privatizācijas aģentūras vadītājs Vladimirs Loginovs.

Vienlaikus viņš atzina, ka šādu iespēju nevar izslēgt.

"To ietekmē pats tirgus – Eiropā, pasaulē situācija ar metalurģiju ir švaka," atzina Loginovs. Turklāt uzņēmuma darbības atjaunošanai nepieciešami papildu līdzekļi, ko akcionārs neplāno darīt.

Vērtējot iespējamos nākotnes scenārijus, PA vadītājs atzina, ka viena iespēja ir "KVV Liepājas metalurgs" maksātnespēja.

Taču, ņemot vērā, ka situācija nozarē sāk nedaudz uzlaboties, iespējams arī piesaistīt jaunu investoru, kas nebūtu saistīts ar "KVV Group". "Es domāju, ka būs potenciālie investori, kam šis aktīvs būs interesants, jautājums, protams, ir par cenu," teica Loginovs.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien turpinās skatīt jautājumu par situāciju metalurģijas uzņēmumā AS "KVV Liepājas metalurgs". Valdības sēdes darba kārtība paredz, ka sēdes slēgtajā daļā tiks uzklausīts Ekonomikas ministrijas un PA sagatavotais informatīvais ziņojums par prasījumu pret "KVV Liepājas metalurgu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!