Par VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" padomes priekšsēdētāju iecelts Juris Kanels, bet padomes locekļu amatos strādās Raitis Nešpors un Tālis Linkaits, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā.

Konkursā uz šiem amatiem tika saņemti 29 pieteikumi.

Kanels absolvējis LU Ekonomikas fakultāti, iegūstot augstāko ekonomisko izglītību rūpniecības plānošanas specialitātē. Viņš bijis padomes loceklis, administratīvais prorektors un Starptautisko sakaru daļas vadītājs AS "Transporta un sakaru institūts", bijis valdes loceklis VAS "Latvijas gaisa satiksme" un "Starptautiskā lidosta "Rīga"", valdes priekšsēdētājs VAS "Valsts informācijas tīkla aģentūra", arī "Starptautiskā lidosta "Rīga"" padomes loceklis un valdes priekšsēdētājs BO VAS "Latvijas attīstības aģentūra", bet pēc tās reorganizācijas – VA "Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra" direktors.

Kanels strādājis Ārlietu ministrijā, bijis ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks vēstniecībā Beļģijā, Nīderlandē, Luksemburgā un NATO, pārstāvniecība Eiropas Savienībā. Viņš ir biedrības "Latvijas Aviācijas asociācija" Padomes loceklis.

Savukārt Nešpors ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā un iestāžu un organizāciju vadībā Rīgas ekonomikas augstskolā, Latvijas banku augstskolā iegūts bakalaura grāds finansēs. Līdzšinējā darba pieredze – SIA "EAST-WEST TRANSIT" finanšu direktors, bijis SIA "OCTO" rīkotājdirektors, SIA "Lasco Investment" valdes priekšsēdētājs, SIA "Resolution" valdes priekšsēdētājs, kā arī SIA "Neste Latvija" finanšu direktors un valdes loceklis.

Linkaits studējis Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē, iegūstot ekonomista diplomu. Viņa līdzšinējā darba pieredze ir Valsts reģionālās attīstības aģentūrā, bijis konsultants, projektu vadītājs attīstības sadarbības projektos Serbijā, Melnkalnē, Alžīrijā, Lībijā, Moldovā, Kosovā, kā arī bijis VAS "Privatizācijas aģentūra" administratīvā dienesta vadītājs, ģenerāldirektora palīgs sakariem ar valdību, kā arī Ekonomikas ministrijas Privatizācijas departamenta valsts īpašuma privatizācijas politikas nodaļas vadītāja vietnieks.

Linkaits bijis AS "Air Baltic Corporation" padomes loceklis, VAS "Latvenergo" padomes loceklis, VAS "Latvijas kuģniecība" valsts pilnvarnieks, AS "Rīgas vīni" padomes loceklis. Tāpat bijis valsts pilnvarnieks SIA "Baltic International Airlines", AS "Universālveikals Centrs", AS "Jēkabpils cukurfabrika" un VAS "Latvijas eksportkredīts". Viņš ir Latvijas Ekonomiskās attīstības foruma valdes priekšsēdētājs.

"Delfi" jau ziņoja, ka ar likumdošanas izmaiņām tika nolemts atjaunot lielo valsts uzņēmumu padomes.

Pašlaik lidostas valdes priekšsēdētājs ir Andris Liepiņš, valdē strādā arī Ilona Līce, Verners Stūrmanis, Ilmārs Upenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!