Foto: Publicitātes attēls

Šogad pirmo reizi vienlaicīgi visās Baltijas valstīs nedēļas garumā, no 20. līdz 27. aprīlim, norisināsies "Virtuālās Karjeras dienas 2016". Tas ir moderns un mūsdienīgs pasākums interneta vidē, kura mērķis ir piedāvāt ikvienam, kam ir svarīga sava karjera, vienuviet iepazīties ar darba devēja kultūru, vidi, darbinieku veiksmes stāstiem, foto un video galerijām, aktuālajām vakancēm, kā arī tiešsaistē sarunāties ar potenciālajiem darba devējiem, apmeklējot interneta vietni www.Karjerasdienas.lv

Situācija darba tirgū pēdējos gadus iezīmē arvien būtiskāku tendenci – profesionālu darbinieku piesaisti un noturēšanu, cīnoties par labākajiem talantiem. Pēc interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" pērn novembrī veiktā pētījuma datiem, gandrīz 50% aptaujāto darba devēju atzīst, ka pēdējā gada laikā ir kļuvis vēl sarežģītāk atrast atbilstošus darbiniekus.

Savukārt "CV-Online Latvia" ikgadējās aptaujas "TOP darba devējs" rezultāti norāda uz aspektiem, kas atsevišķus uzņēmums jau vairākus gadus padara par iekārojamu darbavietu, kur visvairāk vēlētos strādāt. Izdarot izvēli par labu savam nākamajam darba devējam, svarīgs ir ne tikai atalgojuma jautājums, bet pieaug arī organizācijas kultūras nozīme, piemēram, iekšējā vide, vērtības, tradīcijas un attīstība.

"Virtuālās Karjeras dienas 2016, kas norisināsies interneta vidē www.KarjerasDienas.lv, ir paredzēts ikvienam, kam ir svarīga sava karjera, neatkarīgi, vai tiek meklēta pirmā darbavieta, vai darba ņēmējs jau ir speciālists ar vērtīgu profesionālo pieredzi. Virtuālā pasākuma mērķis ir palīdzēt radīt pilnīgāku priekšstatu par uzņēmumu kā darba devēju, tēla veidošanas un uzturēšanas pamatprincipiem, kā arī piedāvāt iepazīties arī ar aktuālajām vakancēm un iesaistīties tiešsaistes sarunās, lai arī darba ņēmējiem palīdzētu izvēlēties un atrast sev atbilstošāko darbavietu un nākamos kolēģus. Skatoties pasaules tendences, jāsecina, ka līdzīga mēroga virtuālie pasākumi un projekti pasaulē tiek veidoti jau vairākus gadus un to popularitāte arvien pieaug. Baltijā un Latvijā šāda veida un mēroga pasākums norisināsies pirmo gadu, bet esam ieplānojuši to turpmāk organizēt kā ikgadēju pasākumu," stāsta "CV-Online Latvia" mārketinga un komunikācijas vadītāja Krista Roziņa.

Pasākuma laikā ikviens sev ērtā laikā varēs apmeklēt aptaujas "TOP darba devējs" titula ieguvēju stendus kā AS "Latvenergo" (TOP darba devējs 2015, TOP darba devējs 2015 ražošanas sektorā), AS "Swedbank" (TOP darba devējs 2015 finanšu sektorā), kā arī tādu uzņēmumu un zīmolu stendus kā SIA "Evry Latvia", AS "SEB banka", "Evolution Gaming", "SIXT", SIA "L'OREAL Baltic", "Møller Auto", "Tieto", "FactSet", SIA "Atea Global Services", "Solvay", "Transcom", SIA "Rimi Latvia", AS "DNB banka", "Omniva", AS "Citadele banka", AS "Valmieras stikla šķiedra", "Tarento", "Nordea Bank AB" Latvijas filiāle, AS "Ramirent Baltic", AS "ELKO Grupa", AS "Rietumu Banka", AS "DELFI", "Hurtigruten", "Runway", SIA "Tamro", Rīgas Stradiņa universitāte un citus.

Virtuālās Karjeras dienas galvenie informatīvie atbalstītāji – vadošais ziņu portāls Latvijā DELFI un Mediju grupa SUPER FM. Informatīvo atbalstu jauniešu un studentu auditorijai nodrošina Latvijas galvenās universitātes un augstskolas, piemēram, Latvijas universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Banku augstskola, Ventspils Augstskola, Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā, Biznesa augstskola "Turība" un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!