Foto: Shutterstock

Auto nebanku kreditēšanas uzņēmums AS "Mogo" pērn strādāja ar 870 140 eiro neto peļņu, kas ir vairāk nekā divkārt lielāka par 2014. gadā nopelnītajiem 402 632 eiro, teikts uzņēmuma revidētajā finanšu pārskatā par 2015. gadu.

"Mogo" informē, ka pērn uzņēmums piedzīvoja strauju izaugsmi. "Mogo" apgrozījums pērn sasniedza 9,1 miljonu eiro, un tas ir 58% pieaugums salīdzinājumā ar 2014. gadu.

Uzņēmuma EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas pērn sasniedza 3,19 miljonus eiro, kas ir par 41% vairāk nekā 2014. gada rādītājs.

2015. gada decembra beigās līzinga un nodrošināto aizdevumu portfeļa bruto vērtība sasniedza 27,3 miljonus eiro, un tas ir 22% pieaugums salīdzinājumā ar 2014. gada beigu rādītāju.

Revidētajā "Mogo" finanšu pārskatā teikts, ka nolūkā būtiski palielināt tirgus daļu pērn uzņēmums palielināja darbinieku skaitu, vienlaikus pārskatot un optimizējot darbību klientu apkalpošanā un parādu atgūšanā. Vidējais darbinieku skaits pērn bija 91, savukārt 2014. gadā 57. Pērn tika pārskatītas aizdevumu procentu likmes, padarot aizdevumus pieejamākus klientiem. Tā rezultātā peļņas pieaugums nav bijis tik straujš, kā sākotnēji prognozēts, lai arī joprojām uzskatāms par ievērojamu, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

"Mogo" gan privātpersonām, gan juridiskām personām piedāvā transportlīdzekļu finanšu līzinga darījumus līdz 15 000 eiro un transportlīdzekļu aizdevuma ar izpirkumu darījumus līdz 50 000 eiro ar termiņu līdz sešiem gadiem. Finansējums tiek piedāvāts tiešsaistē, klātienē klientu apkalpošanas centros, kā arī auto tirdzniecības partneru pārdošanas centros.

Uzņēmuma vadības ziņojumā vērtēts, ka 2015. gads bijis veiksmīgs sadarbībā ar transportlīdzekļu tirgotājiem un izplatīšanas starpniekiem. Tika noslēgti līgumi par sadarbības sākšanu ar 24 jauniem partneriem, kopumā 2015. gada decembra beigās veidojot sadarbības tīklu ar vairāk nekā 230 partneriem visā Latvijā.

2015. gada pirmajā pusē "Mogo" mātessabiedrība "Mogo Finance S.A." piesaistīja 23,3 miljonu eiro mezanīna finansējuma darbības paplašināšanai. Darījums finansēts no "Accession Mezzanine Capital III" fonda.

AS "Mogo" reģistrēta Latvijas Uzņēmumu reģistrā 2012. gada maijā. Sabiedrības akcionārs ir Luksemburgā reģistrēta sabiedrība "Mogo Finance S.A.", kas 2014. gada jūlijā iegādājās 100% "Mogo" akciju. Līdz 2014. gada jūnija beigām galvenais "Mogo" akciju turētājs bija AS "Skillion Ventures", kam piederēja 61,34% "Mogo" akciju.

"Mogo" sniedz aizdevuma ar izpirkumu un finanšu līzinga pakalpojumus.

"Mogo" obligācijas iekļautas "Nasdaq" Baltijas biržas parāda vērtspapīru sarakstā. 2015. gada nogalē "Mogo" ar obligācijām bija piesaistījis 15,11 miljonus eiro.

Šogad janvārī "Mogo" nodibināja meitassabiedrību SIA "Mogo LT". Meitassabiedrības galvenais darbības mērķis ir ārēja finansējuma piesaiste radniecīgo sabiedrību finansējuma nodrošināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!