Foto: Publicitātes foto

Veļas materiālu ražotājs "Lauma Fabrics" likvidē meitaskompāniju "Emme Latvia", kas Liepājā ražoja izšūtās mežģīnes, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

"Lauma Fabrics" ģenerāldirektors Edijs Egliņš skaidroja, ka lēmums likvidēt "Emme Latvia" pieņemts tādēļ, ka pēdējo divu gadu laikā būtiski samazinājusies kompānijas produkcijas realizācija Krievijā.

"Gribu uzsvērt, ka neviens darbinieks darbu nezaudēs. Visas iekārtas turpinās ražot tos pašus produktus tikai tagad zem "Lauma Fabrics" zīmola," piebilda Egliņš.

Lēmums izbeigt "Emme Latvia" darbību pieņemts akcionāru sapulcē 15. janvārī, savukārt Komercreģistrā likvidācijas procesa sākšana iegrāmatota 20. janvārī.

2015. gadā "Emme Latvia" apgrozījums bija 433,4 tūkstoši eiro, kas ir 2,5 reizes mazāk nekā 2014. gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 58,6 tūkstošu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais kompānijas finanšu pārskats.

"Emme Latvia" finanšu pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies saistībā ar Krievijas rubļa kursa svārstībām attiecībā pret eiro. "Līdz ar to 2015. gada gaitā strauji samazinājās klientu pasūtījumi un samazinājās ražošanas apmēri," piebilst kompānijas vadība, atzīmējot, ka kopš 2015. gada oktobra nav saņemti klientu pasūtījumi.

Kompānijas finanšu pārskats arī atklāj, ka "Emme Latvia" ieņēmumi Baltkrievijā pagājušajā gadā samazinājās 5,4 reizes un bija 152,9 tūkstoši eiro, ieņēmumi Igaunijā pieauga par 82,3% un sasniedza 122,4 tūkstošus eiro, ieņēmumi Latvijā samazinājās par 35% un bija 75,7 tūkstošu eiro apmērā, ieņēmumi Ukrainā palielinājās 9,1 reizi, sasniedzot 68,6 tūkstošus eiro, bet ieņēmumi Lietuvā samazinājās par 37,3% un bija 10,5 tūkstošu eiro apmērā.

Tāpat "Lursoft" datubāzes informācija liecina, ka kopš 2015. gada septembra vidus "Lauma Fabrics" ir vienīgā "Emme Latvia" īpašniece.

Dibinot "Emme Latvia" 2011. gada novembrī, "Lauma Fabrics" īpašumā bija 20% kapitāldaļu, kamēr Itālijas uzņēmēju Džanluidži Lokatelli (Gianluigi Locatelli) un Antonio Solinasa (Antonio Solinas) īpašumā bija pa 40% kapitāldaļu, savukārt 2015.gada jūnijā "Lauma Fabrics" īpašumā ieguva 50% "Emme Latvia" kapitāldaļu, vienlaikus Lokatelli līdzdalībai samazinoties līdz 25,06%, bet Solinasa - līdz 24,94%.

"Emme Latvia" pamatkapitāls ir 120,7 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!