Foto: LETA
Augsto un intelektuālo tehnoloģiju ražotāja SIA "Hanzas elektronika" mainījusi uzņēmējdarbības formu un nosaukumu. Turpmāk uzņēmums būs pazīstams kā AS "HansaMatrix", liecina "Firmas.lv" informācija.

Tāpat šodien veiktas izmaiņas arī uzņēmuma vadībā. No šodienas akciju sabiedrības valdes priekšsēdētājs ir Ilmārs Osmanis, bet valdes locekļi ir Alvis Vagulis un Aldis Cimoška. Osmanis un Vagulis šos amatus ieņēma arī "Hanzas elektronikā", bet Cimoška pārdēvētajā uzņēmumā ir nomainījis valdes locekli Vinetu Grecku.

"HansaMatrix" padomē strādās padomes priekšsēdētājs Jānis Skutelis, viņa vietnieks Krišs Osmanis un padomes loceklis Andris Bērziņš. Visi trīs šos amatus ieņēma arī "Hanzas elektronikas" padomē.

Šoruden "Hanzas elektronika" piesaistījusi investīcijas no riska kapitāla fonda "FlyCap", kura lielākais investors ir "Attīstības finanšu institūcija "Altum"".

Par "Hanzas elektronikas" 17,21% kapitāldaļu īpašnieku kļuvis fonds "FlyCap Investment Fund I AIF", kura īpašumā tagad ir 1874 kapitāldaļas 266 108 eiro vērtībā. Iepriekš 100% "Hanzas elektronikas" kapitāldaļu piederēja uzņēmējam Ilmāram Osmanim piederošajai SIA "Macro Rīga". Tagad "Macro Rīga" īpašumā ir 82,79% "Hanzas elektronikas" kapitāldaļu.

Par 266 108 eiro ir palielināts arī "Hanzas elektronikas" pamatkapitāls, kurš iepriekš bija 1 280 272 eiro, bet pēc palielināšanas ir 1 546 380 eiro.

Šī gada jūnijā uzņēmums "Ventspils elektronikas fabrika", paplašinot savu darbību Ventspilī, sāka ražot filmēšanai no gaisa paredzētas lidojošās tālvadības platformas jeb tā sauktos dronus "AirDog". SIA "Ventspils elektronikas fabrika" īpašniece ir SIA "Hanzas elektronika".

"Hanzas elektronika" pērn apgrozīja 10,7 miljonus eiro, kas ir par 4% vairāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 10,4 miljoni eiro. Tikmēr pērn uzņēmums strādājis ar 1,93 miljonu eiro zaudējumiem. Salīdzinājumam, 2013.gadā uzņēmums spēja nopelnīt 692 165 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!