Foto: Publicitātes foto
"Vitol" grupā ietilpstošajai "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" ("Euromin") izteikusi holdingkompānijas "Ventspils nafta" akciju atpirkšanas galīgo piedāvājumu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Piedāvājuma termiņš ir 30 kalendārās dienas jeb līdz nākamā gada 18.janvārim. Ja termiņš beidzas brīvdienā vai svētku dienā, tad par pēdējo piedāvājuma dienu tiks uzskatīta nākamā darba diena.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 16.decembrī atļāva "Vitol" grupā ietilpstošajai "Euromin" izteikt "Ventspils nafta" akciju atpirkšanas galīgo piedāvājumu.

Vienas akcijas cena galīgajā akciju atpirkšanas piedāvājumā noteikta 4,56 eiro.

Komisijas Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Avotiņa aģentūrai BNS iepriekš norādīja - tā kā "Euromin" īpašumā ir 98,99% "Ventspils naftas" balsstiesīgo akciju un ārkārtas akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums par kompānijas akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, uzņēmums ir tiesīgs izteikt galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam akciju atpirkšanas gadīgā piedāvājuma ietvaros pārējiem kompānijas akcionāriem ir pienākums pārdot tiem piederošās kompānijas akcijas. Ja akcionārs nebūs pieņēmis akciju atpirkšanas galīgo piedāvājumu tā izteikšanas termiņā, nākamajā dienā pēc akciju atpirkšanas termiņa beigu dienas akcijas tiks bloķētas akcionāra kontos un akcionārs zaudēs tiesības rīkoties ar tām.

Tāpat vēstīts, ka "Euromin" pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izpildes palielināja līdzdalību "Ventspils naftas" kapitālā līdz 98,96%, iegūstot 103 395 234 akcijas. "Euromin" izteiktais obligātais akciju atpirkšanaspiedāvājums noslēdzās 17.novembrī. Vēlāk "Euromin" pārstāvji informējuši, ka pēc obligātā akciju atpirkšanaspiedāvājuma noslēguma kompānija līdz 1.decembrim ir papildu iegājājusies vēl kopumā 29 897 "Ventspils naftas" akcijas.

"Ventspils nafta" ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitassabiedrībās. "Ventspils naftas" koncerna darbība ir vērsta uz naftas un tās produktu pārkraušanu; naftas un tās produktu transportēšanu pa cauruļvadiem, kā arī uz kuģošanas biznesu. "Ventspils naftas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā, taču kompānijas akcionāri 2.decembrī nolēma izslēgt akcijas no regulētā tirgus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!