Foto: LETA
AS "Latvijas Kuģniecība" ir grūtības Baltijas tirgū atrast pietiekami daudz jūrnieku savu kuģu apkalpju nokomplektēšanai, pastāstīja AS "Ventspils nafta" priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

Viņš atzina, ka Latvijai ir brīnišķīgas kuģošanas tradīcijas, ir augsti kvalificēti virsnieki. "Lepojamies ar visiem saviem kuģiem, kurus vada šī reģiona - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas - virsnieki. Taču mums ir grūtības atrast pietiekami daudz jūrnieku," sacīja Kirkups.

"Vitol" plāno nākamgad caur "Latvijas Kuģniecību" sākt pārvaldīt vēl vairākus jaunus kuģus, līdz ar to "Latvijas Kuģniecība" pārvaldīs 23 kuģus 20 vietā. Uzņēmums var šo kuģu apkalpošanai atrast virsniekus, taču nevar nodrošināt vajadzīgo jūrnieku skaitu, tāpēc būs jāpiesaista arī apkalpe no Filipīnām. "Mūs apbēdina, ka nevaram atrast pietiekami daudz vietējā darbaspēka, kas savukārt ietekmētu arī Latvijas bezdarba līmeni," teica Kirkups.

Viņš atzina, ka uzņēmums īsteno atbalsta projektus virsnieku izglītībai un domā arī par līdzīgu atbalstu apkalpei.

"Ventspils naftai" pieder 49,94% akciju uzņēmumā "Latvijas Kuģniecība".

"Latvijas Kuģniecība" un tās meitassabiedrības šī gada deviņos mēnešos strādāja ar 1,41 miljona ASV dolāru (1,35 miljonu eiro) zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!