Foto: Reuters/Scanpix

Energoresursu tirgotājs ''Vitol Group'' (Vitol), kas ir arī "Ventspils naftas" lielākais akcionārs, paziņojis, ka iegādāsies 50% ''Sargeant Marine'' (Sargeant) – pasaulē lielākā asfalta tirdzniecības, uzglabāšanas un transportēšanas uzņēmuma, portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmuma pārstāvji.

Plānots, ka darījums, kura summa netiek atklāta, tiks noslēgts 2016. gada pirmajā ceturksnī, bet līdz tam uzņēmums turpinās darboties bez izmaiņām.

"''Sargeant'' ir neapstrīdams līderis šajā jomā. Mūsu komanda, ko vada Niks Feis, ļoti cer uz turpmāku sadarbību. Tādējādi tiks turpināta globāli strādājoša uzņēmuma attīstība," paudis "Vitol" izpildkomitejas loceklis Kristofers Beiks.

Viens no ''Sargeant'' darbības virzieniem ir starptautiskā tirdzniecība – uzņēmums piegādā asfaltu klientiem visā pasaulē, kā arī diviem stratēģiski izvietotiem termināliem Nīderlandē un Rumānijā.

Tiek plānots, ka pēc darījuma noslēgšanas uzņēmums tirgos aptuveni 1,3 miljonus tonnu asfalta gadā. Uzņēmuma centri atradīsies Floridā, Londonā un Singapūrā. Jaunā uzņēmuma rīcībā būs trīspadsmit specializētie kuģi, kas veidos pasaulē otro lielāko ISO asfalta konteineru floti. Tiks arī izmantota piekļuve ''Vitol'' asfalta ražotnēm visā pasaulē.

"Mēs priecājamies par iespēju apvienot spēkus ar ''Vitol''. Mūsu jaunā partnerība ļaus klientiem arī turpmāk izmantot mūsu speciālistu zināšanas, turklāt viņi saņems papildu atbalstu no pasaulē vadošā enerģijas tirdzniecības uzņēmuma," darījumu komentējis ''Sargeant'' vadītājs Daniels Seržants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!