Foto: Publicitātes foto

"Vitol" grupā ietilpstošā "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" ("Euromin") pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma iegādājusies vēl 9,3 tūkstošus holdingkompānijas "Ventspils nafta" akciju, liecina paziņojums Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā.

Kopumā "Euromin" no 26.novembra līdz 1. decembrim ir iegādājusies 9311 "Ventspils naftas" akcijas par gandrīz 42,5 tūkstošiem eiro.

Tādējādi pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma noslēguma "Euromin" ir papildu iegājājusies kopumā 29 897 "Ventspils naftas" akcijas.

Jau vēstīts, ka "Euromin" pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izpildes palielināja līdzdalību "Ventspils naftas" kapitālā līdz 98,96%, iegūstot 103 395 234 akcijas. "Euromin" izteiktais obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums noslēdzās 17. novembrī.

"Ventspils nafta" ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitassabiedrībās. "Ventspils naftas" koncerna darbība ir vērsta uz naftas un tās produktu pārkraušanu; naftas un tās produktu transportēšanu pa cauruļvadiem, kā arī uz kuģošanas biznesu. "Ventspils naftas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā, taču kompānijas akcionāri 2. decembrī lems par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!