Foto: F64
Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" (RCT) apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 5,195 miljoni eiro, pastāstīja RCT mārketinga direktors Ivars Jakovels. Pēc aģentūras BNS aprēķiniem RCT apgrozījums šogad deviņos mēnešos ir par 3% mazāks nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Vienlaikus Jakovels norādīja, ka uzņēmuma apgrozījums 2015. gada deviņos mēnešos ir lielāks nekā RCT sākotnēji bija plānojis, proti, gada deviņos mēnešos bija plānots strādāt ar apgrozījumu 5,045 miljonu eiro apmērā.

Tāpat viņš norādīja, ka saistībā ar apsaimniekošanas modeļa maiņu Vidzemes tirgū, Āgenskalna tirgū un Rūpniecības preču tirgū uzņēmums šogad kopumā prognozē apgrozījuma kritumu.

Jakovels arī atzīmēja, ka apsaimniekošanas modeļa maiņa palīdzēs sakārtot minētās teritorijas, taču pirmajos gados tā negatīvi ietekmēs RCT apgrozījumu.

Tāpat Jakovels pastāstīja, ka uzņēmums turpina darbu pie RCT muzeja un informācijas centra izveides. "Šobrīd ir veikts Centrāltirgus vēstures izpētes darbs un izstrādāta "Rīgas centrāltirgus" apmeklētāju informācijas centra un muzeja koncepcija, kas pašlaik tiek vērtēta. Nepieciešamo investīciju apmērs tiks aprēķināts pēc koncepcijas apstiprināšanas," sacīja RCT mārketinga direktors.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2014. gadā RCT strādāja ar 7,1 miljona eiro apgrozījumu. Savukārt 2014. gada deviņos mēnešos RCT apgrozījums bija 5,355 miljoni eiro.

RCT kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995. gada un tajā ietilpst centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!