Foto: DELFI

2020. gadā pasaulē tiks pārdoti 169 miljoni "viedpalīgu", no tiem 100 miljoni varētu būt viedpulksteņi, uzskata "Samsung Electronics Baltics" telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns.

Kā sacīja Ķikāns, "interneta lietas" jeb "viedpalīgi" nākotnē ieņems arvien lielāku lomu, un, pēc speciālistu prognozēm, 2020. gadā pasaulē 169 miljoni ierīču tiks pārdotas tieši "interneta lietu" nozarē. "Ja runājam tieši par viedpulksteņiem, tad šis skaitlis varētu būt 100 miljoni, kas ir visnotaļ iespaidīgs cipars," piebilda Ķikāns.

"Domājam, ka arī lokāli Baltijā valkājamās ierīces nākotnē būs ļoti populāras," turpināja Ķikāns. "Varētu mainīties lietošanas paradumi, jo pašreiz, pēc mūsu pētījumiem, tās galvenokārt lieto trīs virzienos - veselībai, ziņojumu saņemšanai un ērtai informācijas pārskatīšanai, esot kustībā. Taču nākotnē tas, iespējams, nebūs tikai datu nolasīšanas rīks, bet jau teiks priekšā cilvēkam, ko uzlabot, lai justos labāk."

SIA "Samsung Electronics Baltics" ir "Samsung" filiāle Latvijā, kas 2014. gadā apgrozīja 263 miljonus eiro, bet nopelnīja 4,62 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!