Foto: LETA
Latvijas kosmētikas ražotāja SIA "Stenders" atklās savu pirmo veikalu Singapūrā, bet novembrī plānots atvērt veikalus Portugālē un Vjetnamā, stāsta "Stendera" mārketinga un komunikāciju vadītāja Baiba Čipa-Ziemele.

Veikala atklāšana Singapūrā plānota rīt, 8. oktobrī. "Stendera" veikals atradīsies tirdzniecības centrā "Plaza Singapura", kas atrodas uz lielākās reģiona iepirkšanās ielas "Orchid Road".

Novembrī sadarbībā ar franšīzes partneriem tiks atvērts pirmais zīmola "Stenders" veikals Portugālē, ka arī pirmā tirdzniecības vieta Vjetnamā, stāsta Čipa-Ziemele, piebilstot, ka patlaban vēl turpinās piemērotas vietas meklēšana "Stendera" veikalam arī Londonā.

Vēl bez jaunu veikalu un tirdzniecības vietu atvēršanas uzņēmums šogad, pateicoties piesaistītajām investīcijām, ir varējis strauji attīstīt daudz jaunu produktu, kuru pozitīvo ietekmi uz attīstību uzņēmums jūt tagad. "Tas ļaus mums turpināt šo attīstību tādā pašā tempā kā līdz šim. Līdz gada beigām būsim ieviesuši vairāk nekā 70 jaunas produktu vienības, kas ir aptuveni četras reizes vairāk nekā 2014.gadā. Par konkrētu ieguldīto investīciju apjomu vel pāragri runāt, to redzēsim, kad noslēgsies gads," norāda Čipa-Ziemele.

Jau vēstīts, ka "Stenders" šogad ir vienojies ar Baltijas riska kapitāla fondu pārvaldnieku "BaltCap" par divu miljonu eiro ieguldījuma veikšanu, informēja uzņēmumā.

"Stendera" padomes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš norādīja, ka uzņēmums iepriekš pauda apņēmību strauji attīstīties ārvalstu tirgos un strādāt pie investīciju piesaistes. Veiksmīgā sadarbība ar "BaltCap" pierāda, ka "Stenders" ir stabils uzņēmums ar augstu potenciālu globālā mērogā.

Kā ziņots, uzņēmuma provizoriskie rezultāti liecina, ka 2014.gadu "Stenders" pabeidzis ar aptuveni 6,4 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir līdzīgi kā 2013.gadā. Taču kopumā, atskatoties uz aizvadīto gadu, uzņēmums ir apmierināts ar rezultātu. Par pagājušā gada peļņas rādītāju uzņēmuma pārstāvji komentārus nesniedz.

2013. gadā uzņēmums cieta zaudējumus 233 114 eiro apmērā, bet 2012.gadā strādāja ar 291 987 eiro peļņu. Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā sarucis par 0,4% - no 6,47 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 6,45 miljoniem 2013.gadā.

SIA "Stenders" dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 436 899 eiro. "Stendera" lielākā īpašniece ir Ieva Eglīte, kurai pieder 68,69% daļu, investīciju uzņēmumam "BaltCap" pieder 28,34% daļu, Saūda Arābijas pilsonim Amīnam Ali Jamanī pieder 1,48%, bet Jānim Bērziņam un Zanei Stavrai - pa 0,7% daļu.

"Stendera" kosmētiku var iegādāties vairāk nekā 200 veikalos un departamenta veikalos 22 pasaules valstīs - Latvijā, Igaunijā, Somijā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Šveicē, Spānijā, Slovēnijā, Ungārijā, Polijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Armēnijā, Ukrainā, Japānā, Ķīnā, Saūda Arābijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!