Foto: F64

Uzņēmumu reģistrs (UR) atteicis reģistrēt Bēgļu arodbiedrību, informēja UR.

UR šā gada 18. augustā tika saņemts jau iepriekš reģistrētas arodbiedrības maksātnespējīgās akciju sabiedrības "Jūraslīcis" darbinieku pieteikums un tam pievienotie dokumenti par izmaiņu reģistrāciju Arodbiedrības dokumentos.

Arodbiedrība vēlējās pieteikt izmaiņas tās statūtos - nosaukumā, darbības mērķī, arodbiedrības izpildinstitūcijas sastāvā, kā arī juridiskajā adresē.

No arodbiedrības statūtu jaunajā redakcijā norādītā izriet, ka viens no tās darbības mērķiem ir pārstāvēt bēgļu intereses Latvijā.

Valsts notārs, izskatot saņemtos dokumentus, secināja, ka tie neatbilst normatīvo aktu prasībām, attiecīgi šā gada 28. septembrī tika pieņemts lēmums atteikt izmaiņu ierakstīšanu biedrību un nodibinājumu reģistrā.

Jau ziņots, ka valdība šonedēļ uzklausīja rīcības plānu patvēruma meklētāju uzņemšanai Latvijā, tomēr vēl nevienojās nedz par finansējumu plāna izpildei, nedz par iestādi, kas atbildēs par bēgļu integrāciju. Šos jautājumus valdība vēlreiz skatīs 20. oktobrī, kad tiks iesniegts precizēts bēgļu uzņemšanas plāns.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadītās darba grupas sagatavotais plāns sadalīts trīs rīcības virzienos: "Personu atlase un pārvietošana", "Patvēruma meklētāja uzņemšana, izmitināšana" un "Integrācija". Katrā virzienā ir noteiktas institūcijas, kuras ir atbildīgas par konkrētu uzdevumu īstenošanu.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes lēmumu Latvijai no Itālijas un Grieķijas būs jāuzņem papildu 281 persona, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Šobrīd kopējais patvēruma meklētāju skaits, kas Latvijai būs jāuzņem divu gadu laikā, ir 531 persona. Par katru patvēruma meklētāju dalībvalsts saņems vienreizēju maksājumu 6000 eiro apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!