Foto: F64

Tirdzniecības centru "Galactico" pārvaldītājs "Linstow Center Management" (LCM) šogad novembrī vai decembrī plāno sākt paplašināt tirdzniecības parku "Alfa", pastāstīja LCM valdes loceklis un Iznomāšanas un biznesa attīstības direktors Mārcis Budļevskis.

"Formāli "Alfas" projektu plānots apstiprināt septembrī, pirmos darbus sākt novembrī/decembrī, sākot ar auto stāvvietu. Lielākie darbi sāksies nākamā gada janvārī, lai netraucētu decembra svētku iepirkšanos. Savukārt atklāšanas svētki paredzēti 2017. gadā," sacīja Budļevskis, piebilstot - kā pirmos plānots sākt darbus, kas netraucē tirdzniecības parka ikdienas darbu, un tie norisināsies arī decembrī.

Viņš piebilda, ka "Alfa" ēkas platību plānots paplašināt Šmerļa ielas pusē, tādējādi palielinot brīvo teritoriju un uzlabojot labiekārtojumu tirdzniecības parka priekšpagalmā pretim Brīvības gatvei.

LCM valdes loceklis piebilda, ka, palielinot apzaļumojuma zonu, pircēji, kuri uz tirdzniecības parku "Alfa" dodas ar sabiedrisko transportu vai velosipēdu, iegūs no automašīnām norobežotu un ērtu piekļuvi tirdzniecības centram. Tāpat paplašināšanas projekta ietvaros, aizvietojot samazināto virszemē izvietojamo automašīnu stāvvietu skaitu, LCM plāno izveidot jaunas pazemes autostāvvietas zem projektējamās piebūves.

Budļevskis arī atgādināja, ka nozīmīgs attīstības projekts tuvākajos gados būs gaidāmā tirdzniecības centra "Origo" paplašināšanās, dubultojot tirdzniecības centra piedāvājuma apjomu un padarot to modernāku.

LCM šogad plāno sākt tirdzniecības parka "Alfa" paplašināšanu, ieguldot aptuveni 40 miljonus eiro.

Tirdzniecības parku "Alfa" plānots paplašināt blakus kinoteātrim "Cinamon" un līdz 2017. gadam kopējo "Alfa" platību iecerēts palielināt no 93 tūkstošiem līdz 117 tūkstošiem kvadrātmetru. Tādējādi iznomājamā platība pieaugs no 47,8 tūkstošiem kvadrātmetru līdz 65,6 tūkstošiem kvadrātmetru. Jaunajai piebūvei būs trīs stāvi - divi paredzēti tirdzniecībai, bet trešais - izklaidei un restorāniem. Tāpat tirdzniecības parkā "Alfa" iecerēts ieviest pazemes autostāvvietu, jo esošo virszemes autostāvvietu plānots apbūvēt.

LCM pērn strādāja ar 3,624 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 18,5% vairāk nekā 2013. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 597,5 tūkstoši eiro pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Linstow Center Management" Latvijā darbojas 18 gadu un nodarbojas ar "Galactico" tirdzniecības centru - "Alfa", "Galerija centrs", "Mols", "Dole" un "Origo" attīstīstīšanu un nekustamā īpašuma apsaimniekošanu. LCM apsaimniekotā tirdzniecības centru kopējā platība Latvijā ir vairāk kā 230 tūkstoši kvadrātmetru, bet visā Baltijā - vairāk kā 329 kvadrātmetru. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums "Linstow", kas Latvijā strādā arī viesnīcu sektorā un ir līdzīpašnieks dzīvojamo māju projektam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!