Foto: Publicitātes foto

Valmieras pilsētas pašvaldība šogad investīciju projektu realizācijai no Valsts kases kopumā plāno aizņemties 1,169 miljonus eiro, pavēstīja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Moča.

Viņa norādīja, ka atbilstoši pašvaldības domes lēmumam 2015.gadā Valmiera no Valsts kases ņems divus aizņēmumus – vienu 848,6 tūkstošu eiro apmērā un otru 320,7 tūkstošu eiro apmērā.

"Aizņēmums 320,7 tūkstošu eiro apmērā no Valsts kases ir paredzēts, lai īstenotu pašvaldības ielu, ietvju un gājēju tilta no Valmieras muzeja uz pilsētas tirgus laukumu investīciju projektu realizēšanu. Savukārt aizņēmums 848,6 tūkstošu eiro apmērā paredzēts, lai nodrošinātu līdzekļus Brīvības ielas rekonstrukcijai, kā arī ielas seguma nomaiņai Alvila Freimaņa ielā, kur paredzēts izbūvēt arī stāvvietu un virsmas remontiem vēl četrām ielām pilsētā," skaidroja Moča.

Pēc viņas klāstītā, šie projekti Valmieras pilsētas pašvaldības kopējo saistību apmēru 2015.gadā palielinās par 0,004% un kopējais Valmieras pilsētas pašvaldības saistību apmērs ar procentu maksājumiem veido 14,9 miljonus eiro.

Savukārt Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks atzīmēja, ka pašvaldība vienmēr ir apdomīgi veidojusi finanšu politiku, skaidri nosakot attīstības prioritātes un sabalansējot tās ar budžeta iespējām. "Pašvaldības budžets ir plānots tā, lai iepriekšējā perioda aizņēmumi iespēju robežās būtu dzēsti un, sākoties jaunajam plānošanas periodam, mēs atkal varētu ieguldīt līdzekļus pilsētas izaugsmē, attīstības projektu īstenošanā," norādīja Baiks.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2014.gadā Valmieras pašvaldības budžetā pārpalikums bija par 65% lielāks nekā plānots - 3,443 miljoni eiro prognozēto 2,086 miljonu eiro vietā.

Valmieras pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi pērn bija 27,513 miljoni eiro, kas ir par 5,12% mazāk nekā plānots. Savukārt pamatbudžeta izdevumi bija par 10,56% mazāki nekā plānots - 24,07 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!