Foto: DELFI
IT Demo centra atklāšanas pasākumā trešdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā demonstrēts Latvijā pirmais radītais 3D tehnoloģiju virtuālais aģents, kas apvieno runas tehnoloģijas, mākslīgo intelektu un 3D sejas animāciju, portālu "Delfi" informē "Tilde" pārstāvis Toms Žunna.

Mobilā lietotne "Laura" ir virtuāla sarunu biedrene, kas ne tikai mijiedarbojas ar lietotājiem, atbildot uz jautājumiem un iesaistoties īsās sarunās angļu valodā, bet arī pauž emocijas dialoga laikā.

Demonstrētais virtuālais sarunu biedrs vēl ir eksperimentālā stadijā. Viena no Latvijā radītās virtuālās sarunu biedrenes "Lauras" priekšrocībām ir 3D seja, kas sarunu padara cilvēciskāku un lietotājam draudzīgāku. Jāpiebilst, ka "Laura" ne tikai komunicē, bet arī pauž emocijas: pasmaida, sarauc uzacis vai pat sadusmojas.

"Laura" var sarunāties par dažādiem vispārīgiem jautājumiem. Papildus vispārīgai sarunai "Laura" var sniegt informāciju par laika apstākļiem un mērvienībām, "Laura" prot atbildēt uz enciklopēdiskiem jautājumiem, veikt vienkāršākas un sarežģītākas aritmētiskās darbības un tulkot, "Laura" tulko no angļu valodas uz spāņu, krievu un franču valodu.

Virtuālā sarunu biedrene "Laura" ir Tildes Inovāciju laboratorijas eksperimentāls projekts. Darbs pie "Lauras" dialoga uzlabošanas, balss atpazīšanas spējas un 3D funkcionalitātes vēl turpinās.

Mobilo lietotni "Laura" var lejupielādēt bez maksas, un tā darbojas "Android", "iOS", "Windows Phone" vidēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!