Foto: DELFI

Ņemot vērā atklātas problēmas ar interneta pārlūkprogrammas "Internet Explorer" drošību, Latvijas Komercbanku asociācija un bankas aicina klientus nelietot "Internet Explorer" darbam ar savām internetbankām un izvēlēties citas interneta pārlūkprogrammas.

Latvijas Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "CERT.LV" informē, ka interneta pārlūkā "Internet Explorer" atklāta ievainojamība, kas attālināti ļauj uzbrucējam iegūt kontroli pār lietotāja ierīci. Turklāt, ņemot vērā to, ka "Internet Explorer" ievainojamība ir plaši izziņota, uz tās bāzes paveras iespējas jauniem, mērķētiem uzbrukumiem.

Pēc "Microsoft" sniegtajām ziņām, ievainojamība atļauj veikt attālinātu koda izpildi, novirzot lietotāju uz iepriekš sagatavotu vietni vai saiti, pēc kuras apmeklēšanas ļaundari var iegūt kontroli pār lietotāja datoru.

Eiropas tīklu un informācijas drošības aģentūra (ENISA) brīdina, ka ir atklāts nozīmīgs apdraudējums, kuram nav ātra risinājuma vai labojuma. Lietotājiem, kuri vēlas novērst apdraudējumu risku, speciālisti ieteic izmantot citu interneta pārlūku, kamēr "Internet Explorer" tiks salabots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!