Foto: LETA

Lielākā daļa tirdzniecības vietu ceturtdien Rīgas centrāltirgū nestrādā un atsāks darbu tikai piektdien, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) mārketinga projektu vadītājs Ivars Jakovels.

"Šodien [ceturtdien] tirgus kioskos tirgojas puse tirgotāju, bet paviljonos katrs piektais. Atsevišķi tirgotāji atklātajā teritorijā piedāvā arī lauksaimniecisko produkciju," pastāstīja Jakovels, piebilstot, ka piektdien lielākā daļa tirgotāju darbu atsāks un pirmās divas nedēļas varētu nestrādāt tikai atsevišķas tirdzniecības vietas.

Viņš arī pastāstīja, ka ceturtdien pircēji tirgū iepērkas gan ar latiem, gan eiro, lai gan līdz šim visbiežāk norēķini par pirkumu notiek latos. "Tirgotāji atbilstoši eiro ieviešanas plānam atlikumu izdod jaunajā valūtā, vienlaicīgi aicinot pircējus, norēķinoties par pirkumu, izmantot naudas nominālus, kas ir maksimāli tuvi pirkuma vērtībai," sacīja Jakovels.

RCT mārketinga projektu vadītājs norādīja, ka banknotes vērtībai vairāk nekā divas reizes pārsniedzot pirkuma vērtību var rasties problēmas ar atlikuma izdošanu, kas saistīts ar maiņas naudas daudzumu kasē, taču līdz šim šādi pārpratumi tirgū nav bijuši. Viņš arī norādīja, ka pircējiem jābūt saprotošiem un iecietīgiem, ņemot vērā, ka šā gada pirmajās divās nedēļās iepirkšanās aizņems vairāk laika nekā parasti, kas saistīts ar nepieciešamību pirkuma summu, kā arī atlikuma daudzumu rēķināt paralēli divās valūtās.

Kopumā centrāltirgū divu valūtu apgrozījuma periods uzsākts veiksmīgi, klāstīja Jakovels.

Latvija par eiro zonas 18.dalībvalsti kļuva 1.janvārī.

RCT ir dibināts 1930.gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RCT ietilpst centrāltirgus , Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!