Foto: PantherMedia/Scanpix





Starptautiskās lidostas "Rīga" valdei nav versiju, kāpēc veikta vairāku darbinieku nesankcionēta un prettiesiska telefona sarunu noklausīšanās un ierakstīšana, atzina lidostas valdes loceklis Andis Damlics.

"Tas jāprasa šiem kungiem [atstādinātajiem lidostas "Rīga" darbiniekiem]. Es neredzu [iemeslu], kādēļ lidostai kā uzņēmumam vajadzētu noklausīties savus darbiniekus, nedod Dievs, vēl svešus," sacīja Damlics un piebilda, ka nav tiesīgs situāciju plašāk komentēt, jo lietā sākts kriminālprocess.

Viņš gan atzīmēja, ka viens no trim saistībā ar telefonsarunu noklausīšanos atstādinātajiem lidostas "Rīga" darbiniekiem - Drošības departamenta vadītājs Raimonds Lazdiņš - vēl joprojām nav oficiāli atstādināts, jo ir slims. "Viņš ir atstādināts, respektīvi, dokumenti ir sastādīti, bet tā kā viņam ir slimības lapa, viņš ar tiem nav oficiāli iepazinies un nav tos saņēmis," sacīja lidostas valdes loceklis.

Damlicam arī nebija informācijas par to, cik ilgi lidostā varētu būt noklausītas telefonsarunas.

Arī Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa nevarēja komentēt radušos situāciju. Viņa gan pauda cerību, ka vairāk cilvēkus atstādināt nenāksies.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka saistībā ar aizdomām par nesankcionētu un prettiesisku telefona sarunu noklausīšanos un ierakstīšanu lidostas Rīga vadībā atstādinājusi Lazdiņu un divus viņa padotos. Tāpat lidostas valde vērsās tiesībsargājošās iestādēs ar iesniegumu veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai lidostas darbinieku rīcībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Starptautiskā lidosta "Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!