Foto: DELFI

Daugavpils AS "Tramvaju uzņēmums" un Baltkrievijas-Latvijas piegādātāju apvienība "Belkomunmaš" un "Agmen Consulting Bureau" ir noslēgušas 4 614 312 latus bez pievienotās vērtības nodokļa vērtu līgumu par 12 četrasu un sešasu tramvaju piegādi, darbinieku apmācību iekārtu lietošanā un apkopes veikšanā.

Kā informēja projekta koordinatore Sabīne Šņepste, pirmie jaunie tramvaji Daugavpilī parādīsies šā gada jūlijā. Pirms tramvaju nodošanas ekspluatācijā tiks veikti to izmēģinājumi, līdz ar to pirmie regulārie pasažieru pārvadājumi ar jaunajiem tramvajiem varētu sākties augustā.

Tramvaju piegāde notiks Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētajā Daugavpils tramvaju transporta infrastruktūras renovācijas projektā. Projekts paredz investēt Daugavpils sabiedriskā transporta attīstībā vairāk nekā 11 miljonus latu. Tā gaitā paredzēts rekonstruēt 6,2 kilometrus tramvaju līniju 18.novembra ielā posmā no Vienības līdz Valkas ielai, desmit pārbrauktuves un 13 pieturvietas, renovēt atsevišķas pārveidošanas apakšstacijas, kā arī iegādāties jaunus tramvaju vagonus.

Projekta gaitā plānots novērst arī patlaban pastāvošās problēmas ar kontakttīklu stiprinājumiem pie ēku sienām, kas rada neērtības iedzīvotajiem un ēku īpašniekiem tramvaju līniju zonā. Sliežu ceļa rekonstrukcijas gaitā plānots izmantot bezšuvju sliežu tehnoloģiju, kas ievērojami samazinās trokšņu un vibrācijas līmeni.

Patlaban pārveidošanas apakšstacijās tiek veikts iekštelpu remonts. Savukārt projektā paredzētie tramvaju līnijas renovācijas darbi tiks turpināti, iestājoties siltākam laikam.

Projekts tiek īstenots programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" aktivitātē "Publiskais transports ārpus Rīgas". No projekta attiecināmajām izmaksām - 8 456 216 latiem - 83,11% līdzfinansē ERAF, bet privātais finansējums ir 16,89%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!