Rīgas pašvaldības uzņēmums "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) no 2012.gada ik gadu ieguldīs 500 tūkstošus latu paviljonu un citu objektu rekonstrukcijā, tikšanās laikā ar "Pilsoniskās savienības" (PS) Rīgas domes frakcijas pārstāvjiem informēja RCT valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Viņš pavēstīja, ka šim mērķim nepieciešamie finanšu līdzekļi tiks atrasti uzņēmumā. "Veicot jebkādas rekonstrukcijas un remontus, ir jārēķinās ar to, ka RCT ir iekļauts UNESCO vēsturisko objektu sarakstā," teica tirgus vadītājs un norādīja, ka RCT ēku un teritorijas sakārtošanai un renovēšanai cer piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, tādēļ visiem plāniem, kas saistīti ar zemi un ēkām, ir vajadzīgs Rīgas domes (RD) atbalsts un izpratne.

"Lai risinātu šos jautājumus un atrastu tiesisku risinājumu par centrāltirgum neizdevīgi noslēgtajiem nomas līgumiem, problēmām, kas saistītas ar nelegālo preču tirdzniecību un tirgus apsardzes darba kvalitāti, ir izveidota darba grupa," atgādināja Abramovs un sacīja, ka informēs PS frakcijas deputātus par darba grupas pieņemtajiem lēmumiem.

Domes PS frakcijas vadītājs Jānis Mārtiņš Zandbergs atzina, ka tikšanās bija vērtīga visiem, jo deputāti saņēma atbildes uz jautājumiem, kā RCT valdes priekšsēdētājs plāno risināt samilzušās centrāltirgus problēmas, bet Abramovs no PS pārstāvjiem uzzinājis vēl nezināmu informāciju, kura lieti var noderēt rekonstrukcijas darbos. Zanders minēja, ka frakcija vienojusies ar RCT vadītāju par turpmāko sadarbību.

Savukārt deputāts Dainis Stalts sacīja, ka deputāti ar RCT vadību atraduši kopīgu izpratni par centrāltirgus lomu un nozīmi ne tikai saimnieciskajā, bet arī kultūrvēsturiskajā aspektā.

"Lursoft" informācija liecina, ka 2009.gadā RCT strādāja ar 4,56 miljonu latu apgrozījumu un 159,5 tūkstošu latu zaudējumiem.

RCT dibināts 1930.gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. "Rīgas Centrāltirgū" ietilpst Centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!