Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW mēneša beigās notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentēs visjaudīgāko jaunās 3. sērijas sedana modifikāciju – "M340i" un "M340i xDrive" sedanu. Šīs versijas automobilis ieguvis turbopūtes sešcilindru motoru, sportisku balstiekārtas regulējumu un "M" diferenciāli.

"BMW M340i" aprīkots ar trīslitru sešcilindru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 375 zirgspēku jaudu un 500 ņūtonmetru griezes momentu. Pārnesumkārba – astoņpakāpju automātiskā "Sport Steptronic", ar "saīsinātām" pārnesumu attiecībām un "zemā starta" (launch control) funkciju.

No vietas līdz 100 km/h jaudīgākais jaunās 3. sērijas sedans paātrinās 4,4 sekundēs. Tas ir par 0,3 sekundēm mazāk nekā pašreizējam "M3", kas aprīkots ar 431 ZS motoru. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

"BMW M340i" jau standartā ir aprīkots ar "M Sport" bremzēm un balstiekārtu, kurai ir ne tikai sportiskāks regulējums, bet arī ir par 10 mm zemāks klīrenss nekā standarta modelim. Par papildu samaksu būs pieejama adaptīvā balstiekārta.

Atgādinām, ka BMW jaunā 3. sērija debitēja oktobrī notikušajā Parīzes autoizstādē. Jaunais modelis ir izgatavots uz modulārās platformas CLAR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!