"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Raidījuma studijā viesojas aizvadītā 26. pasaules velokurjeru čempionāta organizators Toms Alsbergs, lai pastāstītu, kā Rīgai izdevās uzņemt pasaules ātrāko velokurjeru saimi. Rīgas satiksme bija liels izaicinājums, jo dalībniekiem sacensties ātrumā nācās ne vien savā starpā, bet arī ar autovadītājiem.

Pasaules velokurjeru čempionāts Rīgā pulcēja trakulīgākos velokurjerus no 45 valstīm. "Ātruma cilts" vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz sarunu aicinājuši Tomu Alsbergu, pasaules velokurjeru čempionāta rīkotāju, lai apspriestu, kādu iespaidu uz ārzemju velokurjeriem atstāja rīdzinieku braukšanas kultūra.

Toms neslēpj – citu valstu velokurjeri nebija gaidījuši tik lielu auto braukšanas ātrumu. Velokurjeru iecienītākais paņēmiens visā pasaulē ir pieķeršanās pie blakus braucošas automašīnas, lai panāktu labāku paātrinājumu. Arī Rīgā sacensību dalībnieki centās pielietot šo viltību, taču mūsu autobraucēji nav ar pliku roku ņemami. Kādam velokurjeram no Ņujorkas Rīgas autobraucējs sarīkoja pat 90 km/h ātru izbraucienu. Kādi vēl pārsteigumi sacensību dalībniekus sagaidīja Rīgā, tiek noskaidrots jaunākajā "Ātruma cilts" sērijā.

Aizvadot vienas sacensības, Toms Alsbergs jau prāto par nākamajām, un viņa sapnis ir vērienīgas fiksētā pārnesuma velosipēdu sacīkstes, kuru līmenis piesaistītu braucējus no visas Eiropas. Tāpat Latvijas velo pasaulei būtu nepieciešams arī velotreks, jo šobrīd tuvākā treniņa vieta ir Lietuvā, Panevēžā. Tikmēr Latvijā sportistiem pieejami vien koplietošanas ceļi, tādēļ treniņu laikā nākas saskarties ar autovadītāju neapmierinātību.

Bet Artūrs Virbulis skatītājiem sagatavojis stāstu par "Parīzes auto izstādes 2018" karstāko jaunumu – autobūves nozarē iesaistījusies arī Vjetnama. Savu ražošanas projektu vjetnamieši sāka, nopērkot oficiālu licenci "BMW" 5. sērijas "X5" automobiļa bāzes pārbūvei. Gada laikā jau ir izstrādāti jaunā "Vinfast" prototipi ar visai pievilcīgu dizainu, kas tapis pēc itāļu auto dizaina skicēm. Dizaina izvēlē pat iesaistīti Vjetnamas iedzīvotāji, kuri balsojuši par labākajiem risinājumiem. Pauls, Ilmārs un Artūrs neslēpj, ka viņus auto ir ieintriģējis, bet vai "Vinfast" spēs iekarot pircēju sirdis – to rādīs laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!